XS
SM
MD
LG

"Žuto cveće" uvenulo pod naletom "pirotske oluje"!

Niko se tome nije nadao! Vranjanci pogotovo. Došli su sinoć u Pirot, spavali ovde, davali izjave , ubedjeni da će to biti dobra šetnja do grada na Nišavi!

    Piroćanci su , posle Kup utakmice,koja je izgleda ,,ohrabrila,,Dragana Antića , samo ćutali, trpeli i spremali se da u ,,derbiju juga,, pokažu sve ono zbog čega su mukotrpno radili.,,Marjanova igra,, veoma brzo je ,,eksplodirala,,!

    Već u drugom minutu fudbalski majstor  Denis Ristov je iz slobodnog udarca ,,gadjao,, na pravo mesto. Golman Grujičić mogao je samo da kapitulira!

     Rano vodjstvo pokrenulo je ,,beli tim,, da krene još snažnije, još energičnije, borbenije. Povijala se vranjanska odbrana, bilo je pitanje minuta kada će Pirgosi ponovo gromoglasno zapevati. I zapevali su u 22. minutu .

    Mat u tri poteza !Ponovo Denis Ristov do Stefana Stojanovića , ovaj sam pred golmanom, nesebično gura loptu Neci Petrovu da je pošalje na najlepše mesto. Povija se ,,žuto cveće,, pod  pirotskom,, olujom,,

 Na semaforu blješti 2:0.

     Pred kraj,  posle slobodnog udarca,  gde je Ožegović tvrdio da nije faul,  odlični sudijaMilan Mitić bio je  ubedjen u odluku! Slobodan udarac!Lopta je kao u bilijaru lupala po nogama mnogo igrača , ponovo neka konfuzija, da  bi je  Djordjević šutnuo u stativu, a zatim se otkotrljala u mrežu. 2:1. Dovoljno da Dragan Antić odvede, pun volje, fudbalere u svlačionicu.

Ali, nije bio svestan ovaj čovek kakva ga je ,,oluja ,,čekala u drugom delu.

Igrala se ,,viktorija,,. Ni izlazak Zucovića i vraćanje Nikole Stojanovića  u odbranu nije bilo rešenje.

,,Beli,,su tukli iz svih oružja.

Treći .

    Igrao se 54. minut. Kakav gol. Ristov, ponovo on, centaršut, a Miloš Nikolić nije dozvolio da lopta padne, kakav volej. Grujičić je ponovo delovao tužno i nemoćno!

    Pirotska,,  oluja,,  u lepo sunčano popodne ,,udarila,, je još snažnije .Vranjanci se ,,razbežali,,. Ima ih svuda samo ne tamo gde treba. ,,Razbijena vojska! Slično!  Ne mogu da se spoje s loptom. Stavrić nešto pokušava, neće ga.  A baš je hteo svojima da …

Četvrti gol!

Bio je 61.minut ! Kontranapad. Milić je  produžio Nemanji Petrovu,  Neca je  vratio ,,dug,,Šilji Stojanoviću, produžio u peterac, a ,,mister gol,, za veliku radost zatresao mrežu.. ,,Pirotsko oro,, na našem ,,ćilimu,,!

 Radujte  se Piroćanci. Došli su  i oni koji su poslednji put bili pre osam godina!!!

Peti!!!

Gol za nokaut!! Uvenulo ,,žuto cveće,, na ,,pirotskom ćilimu,,!!!  Pet minuta pre kraja. Pati Spasić na svoj način , kao ,,tenk,, ušao je u šenaesterac i poslao ,,haubicu,, u levi donji ugao. Kakav Grujičić , tri kao on ne bi zaustavili.

To je bio poslednji pozdrav iz Pirota! A verujte , moglo je još. No,dosta je. Za početak. Tek će biti utakmica!!!

 Evo video, kako je danas bilo na ,pirotskom,, ćilimu,, dok je ,,žuto cveće,, oduvavala pirotska ,,oluja,,!!!

……………………………….

A sad ,,crna slova,, ! Ovo gore bio je tekst za fudbalere Radničkog i njihovog trenera. Ekipa koja svakim danom raste i u kojoj svoje značajno mesto sve više traže i  Tolić, Pati i Darko i mali Neca i Uroš i David. Ima ih , još dolaze. Eno juče kako se Radnički Niš proveo od ,,naše dece,,!

 Sad o onima koji ,,misle da su Radnički,, ! A nisu. Oni su ,,potrčko,, u celoj priči, guraju klipove u točak, guraju se u prve redove da se slikaju! O onima koji  samo znaju da ,,zabranjuju,,  ,o onima koji dok se sredjivao Stadion nisu došli da vide šta to Tolić i Neša sa radnicima Komunalca i Sportskog centra  rade, o onima koji da nije  GRADA i Vladana Vasića,  bili bi niko. Politika koju su najavljivali nije realizovana. Oni su umesto Kluba , resetovali sebe. Ne razumeju život Kluba, sa  nekima od novinara  napravili su ,,privatne prćije,, a druge proganjaju jer im ne odgovara da su bolji! Da li se kompleksi , ipak, mogu lečiti drugačije!

    Danas smo radili ceo tok utakmice za SOS kanal. Sutra će u 18 časova cela Srbija videti 40 minuta fudbalske čarolije iz Pirota. I ti likovi ,umesto da poštuju SOS kanal, ne našeg novinara ,oni zabraniše sve. Sa Batom Mitrovićem , Živkovićevim saradnikom,  po zahtevu SOS-a bio je ugovoren intervju na poluvremenu.I to van, pored zapadne tribine, dole, medju narod!!! Direktor Dragan Stanković je to zabranio. Čovek koga je uhvatila amnezija. Sve zaboravio! I ko je bio i šta je radio i gde je bio!!!Nadležni u FSS su po pravilima naložili da Klub obezbedi tkzv. miks zonu posle utakmice. To što u Radničkom ne znaju šta je to, to je njihov problem, ali da zabrane da u miks zoni , na kraju,  uzmemo kratke izjave trenera, to nemaju pravo.Naš posao je takav, žurimo da radimo izveštaj. Drugi to tade tek sutra popodne! Polako!!! Čovek iz FSS je naložio! Svemoćni direktor i onaj drugi što  glumi generalni sekretara s kravatom,  su i to zabranili. Zabranili da se o Radničkom govori. Na kanalu koji gleda Srbija naneli su veliku štetu Radničkom. Na to nemaju pravo! Nije njihovo!

     Eto ,to je taj drugi Radnički ,koji  u svlačionicama za decu nije imao struju i imao samo hladnu vodu, koji je deci bacio krpe od lopti, a kleo se u brigu o mladima.

   Vreme čika Dragana, Čamila Arifija, Nikole Stankovića, Dragoslava Jocića Trefa je prošlo. Radnički je tada bio VELIKI! Treneri su ovde bili veliki, igrači su bili veliki. Ali je i duša bila velika. Sada te duše nema. Ostali su  samo trener i igrači. I deca sa svojim trenerima i niko više. Sigurni smo da neće još dugo. Ovi bolji će pobediti ove što su ostali u 20.veku! Pregazilo ih vreme! Ne znaju ljudi! Većina njih! Radnički hoće napred i ima sa kim!  Sa ovima koji zabranjuju neće stići daleko!

Evo kako je izgledao pokušaj , kakvo poniženje da snimimo Marjana Živkovića u miks zoni koje nema!!! Dakle , umesto izjave Marjana Živkovića, koju nećete videti, evo čoveka kome su ,,svemoćni,, naredili da nam  zabrani da radimo  svoj posao!

 Na bruku i sramotu!!

I na kraju,  poruka koja je jutros stigla ! Jedan od najvidjenijih  Piroćanaca, čovek koga izuzetno poštujem i iza koga ostaju  vidljivi tragovi koji doprinose da Pirot raste kao grad, pročitavši  izveštaj sa utakmice  Radničkog na našem Portalu , poslao nam je ovaj foto, odnosno misao velikog Ive Andrića.

    Hvala njemu i svima vama koji ste pružili podršku. Hvala i onima koji drugačije misle. Zar vreme nije najbolji saveznik!? Sve će pokazati.

   Ako već nije do sada, u ovih 4o godina ljubavi za Pirot, Piroćance, Radnički…

 To nam niko i nikada ne može uzeti. Pa ni oni. Epizodisti u istoriji velikog Kluba koji se zove RADNIČKI! 

Objasnili smo da dinamici koju nameće rad za medije za koje radimo ne odgovara da 3oo metara daleko, psle 15-20 minuta,  čekamo na Konferenciju za novinare. Obično su prostorije za KZN svuda na Stadionu. ,,Mudro,, rukovodstvo naš problem i problem dopisnika srpskih sportskih listova nije razumelo. Ipak, zahvaljujući Pi kanalu i razumevanju urednice Jasminke Mitić, na čemu se zahvaljujemo, dobili smo izjave .

Prva liga Srbije: 2.kolo

Radnički – Dinamo Vranje   5:1 ( 2:1)

Radnički : Bulajić -, Jovanović 9, Nikolić 8, Perišić 8, B.Mančić 7,  Ožegović 8, Ristov 9 (M.Mančić) , Petrov 8 (N.Mančić) , Stojanović  8, Milić 7, Čolović 7 (Spasić 7)

Igrač utakmice DENIS RISTOV  Radnički Pirot


Inđija 0 : 1 Sloboda
Zemun 1 : 3 Mačva
Proleter 2 : 1 Bežanija
Radnički 5 : 1 Dinamo
Kolubara 1 : 1 Jagodina
OFK Odžaci 1 : 1 Budućnost
BSK Borča 2 : 1 OFK Beograd
ČSK Pivara 0 : 0 Sindjelić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 2 2 0 0 6
2 OFK Odžaci 2 1 1 0 4
3 ČSK Pivara 2 1 1 0 4
4 Sindjelić 2 1 1 0 4
5 Proleter 2 1 1 0 4
6 Budućnost 2 1 1 0 4
7 Jagodina 2 1 1 0 4
8 Radnički 2 1 0 1 3
9 Sloboda 2 1 0 1 3
10 BSK Borča 2 1 0 1 3
11 Bežanija 2 0 1 1 1
12 Kolubara 2 0 1 1 1
13 Zemun 2 0 1 1 1
14 Dinamo 2 0 1 1 1
15 OFK Beograd 2 0 0 2 0
16 Inđija 2 0 0 2 0