XS
SM
MD
LG

Ženski fudbal: Zapad kreće sa devet kubova

U Kraljevu je održana Konferencija klubova Druge ženske lige grupa Zapad. Domaćin je bila kraljevačka Sloga 036. Na sastanku sedam predstavnika od devet koliko će brojati liga u narednioj sezoni. Bila je to prilika da se delegati klubova učesnika Druge "primere" prisete prošle sezone ali i da daju predloge šta bi to trebalo menjati u narednoj trci za bodove. Prohodnost najbolje plasirane ekipe na kraju prvenstva uvek bode oči ljudima koji vode klubove.

- Mi u Drugoj ligi smo nekako u podređenom položaju na klubove u ostalim sportovima. Naime, apsudrd je da prvaci liga direktno ne prolaze u viši rang kako bi to trebalo da bude već igra u baražu sa recimo pretposlednjim timom iz Prve lige. To treba menjati - rekla je Lepa Milenković, predstavnik Una fortune koja je na ovoj sednici izabrana za predsednika Konferencije klubova za nastupajuću sezonu

Predstavnici klubova na sastanku Foto: STOLE

.

Ni ostali učesnici skupa nisu mogli da se slože sa takvom načinom odlaska u viši rang ali i učešćem Kolubare iz Lazarevca u ovoj ligi iako oni teritorijalno pripadaju Beogradu.

- Sve to sada ne može da se promeni jer propozicije su usvojene tako i tu za sada nema pomena da može doći do pomeranja. Inače, mi činimo velike napore da takmičenje protekne u najboljem redu i nadam se da i u narednoj sezoni problema neće biti - kaže Siniša Bradarić, koji je zadužen za rad i organizaciju takmičenja u ženskim ligama.

 

 

Za sledeću sezonu biće uvedena veća disciplina kada je u pitanju odigravanje utakmica. Dogovoreno je da odlaganje utakmica ne dolazi u obzir. Razlozi za tako nešto mogu biti jedino bolest najmanje šest igračica ili četiri reprezentativke. Sve to, naravno, mora biti potkrešpljeno dokazima iz medicinskih ustanova. O ovom takmičenju brigu vode i ljudi iz FS Srbije.

Čelnici ženskog fudbala, Ljubiša Stanojlović, Slavka Kanjevac - Pašta i Siniša Bradarić

- Do sada je dosta učinjeno kada su klubovi u pitanju. Pomaže se na razne načine pre svega u dodeli sportske iopreme, lopti i ostalih propratnih rekvizita. Veoma nam je stalo da nam i Razvojna liga gde nastupaju devojčice od 12 i 13 godina bude još jedan od prioriteta jer to je budućnost ženskog fudbala u Srbiji - Kaže Ljubiša Stanojlović, iz komisije za ženski fudbal FS Srbije.

Takmičenja u svim grupama Druge lige nadzire Slavka Kanjevac - Pašti nekadašnji fusbalski as. Ona je i selektor reprezentacije.

- U ovoj ligi ima dosta dragulja od kojih se mnogo očekuje - kaže Slavka. Ja pomno pratim sva dešavanja od rada u klubovima do odigravanja na terenu koji je pravo merilo za ocenu kvaliteta. Nadam se da će i naredna sezona biti uspešna i da će na spisku biti još novih imena za najbolju selekciju.

Na kraju sastanka izvučeni su parovi prvog kola koje je na programu 10/11. septembra. Sastaju se: Una fortuna - Jerina, Karađorđe - Kolubara, Bukovička Banja - Slatke male, Sloga 036 - Šabac. Slobodna je ekipa Požege.

KUP PRE PRVENSTVA

Prvo kolo Kupa biće odigrano 3/4. septembra a parovi su: Sloga 036 - Požega, Jerina - Slatke male, Šabac - Bukovička Banja, Karađorđe - Una fortuna.

RAZVOJNA LIGA

Pionirski klubovi članovi Razvojne lige počinju prvenstvenu sezonu 10/11. septembra. Parovi: Mačva - AS 07, Šumadija 1903 - Šumadija KG, Mačvanka - Požega, Šabac . Požarevac, Sloga 036 - Velikia Plana