XS
SM
MD
LG

Svetski kup je naš!

Goran Đurković je pobednik ovogodišnjeg Svetskog kupa u preciznom sletanju paraglajderom. Među deset najboljih su čak četiri naša pilota. 

    U generalnom plasmanu Svetskog kupa u preciznom sletanju paraglajderom za 2016. godinu na prvom mestu stoji ime našeg pilota – Gorana Đurkovića. On se za titulu najboljeg izborio na četiri takmičenja koja su održana u okviru svetskog kupa – u Crnoj Gori, Albaniji, Indoneziji i Tajvanu. 
    „Bilo je izuzetno teško, a naročito pred kraj šampionata. Poslednja dva takmičenja su bila u Aziji, gde je sasvim druga klima i vremenska razlika, a na svim takmičenjima jaka konkurencija. Na poslednjem takmičenju sam prešao u vođstvo i bukvalno u poslednjoj letačkoj seriji pobedio“, kaže Goran. Đurković titulu pobednika svetskog kupa dodaje tituli vicešampiona Evrope u precizom sletanju paraglajdera koju je osvojio pre nepunih mesec dana. 
    Od 242 takmičara koliko je ove godine nastupalo u takmičenjima za svetski kup, čak četiri naša pilota su uspela da se nađu među deset najboljih. Pored Đurkovića, u top deset su i: Dejan Valek (5. mesto), Slobodan Maletić (6. mesto) i Ivan Pavlov (7. mesto). Pavlov je inače na nedavno završenom Evropskom prvenstvu doneo kući bronzanu medalju, a sva četvortica su članovi reprezentacije koja je od ove godine najbolja u Evropi!