XS
SM
MD
LG

Gračac: Andrija i Veljko uveličali praznik

U Gračacu mestu na sredokraći puta Kraljevo - Vrnjačka Banja na dan Velike Gospojine kao i svake godine bilo je veselo i svečano. Za tri dana organizovane su i kulturno - sportske priredbe. I ovoga puta u centru pažnje bili su odbojkaški susreti svih generacija. Najpre su snage odmeravali mladi odbojkaši, dečaci i devojčice uglavnom članovi Ribnice i Tehničara.

 

Pred početak utakmice bivših asova

 

Poslednjeg dana usledila je poslastica u ovom mestu u kome je odbojka na visokoj ceni. Gosti su bili dva zlatna momka osvajača nejsjajnijeg odličja na Olimpijadi u Sidneju 2000. godine Andrija Gerić i Veljko Petković. Oni su nastupili u timu domaćina a protivnik je bila ekipa od igrača klubova sa kraljevačkog područja.

 

Žestoka borba za svaki poen

 

- Oduševljen sam atmosferom i ovo mi je posle četiri godine prvi izlazak na teren. Odigrali smo tri seta. Bilo je gusto i mogu reći da ovi momci igraju dobru odbojku - rekao je Gerić.

Veljko i Andrija su dugo igrali zajedno najpre u Vojvodini a kasnije dugo i u reprezentativnom dresu.

 

Uručeni pokloni Mikoviću i Djuroviću Foto: STOLE

 

- Oberučke smo prihvatili poziv koji nas je zaista obradovao. Došli smo u Gračac koji je veliki rasadnik talenata. Eto Srećko Lisinac je najbolji srednji bloker na svetu a tu je i veliki broj onih koji su uspešno nastupali u našim i inostranim klubovima - dodao je Petković.

Na kraju susreta domaćini su uručili prigodne poklone nekadašnjem kapitenu Gračaca Goranu Mikoviću i Bobanu Đuroviću, predsedniku opštine Vrnjačka Banja.