XS
SM
MD
LG

Mačvi i Odžacima po bod

Utakmica 6. kola Prve lige Srbije, koja je odigrana na neutralnom terenu u Čelarevu, između OFK „Odžaci“ i FK „Mačva“ završena je bez golova, 0:0. Utakmica je od samog starta bila tvrda bez mnogo šansi i šuteva u okvir gola. Ekipa Mačve bila je oslabljena bez dva važna igrača Jeremića i Obrovca, a neravan teren i malo veća trava pogoduje ekipi koja se brani, što je Mačvinim brzim igračima zadalo dosta problema sa loptom koja staje i koči. U drugom delu utakmice drugi žuti karton dobio je Lazar Čordašić, tako da je ekipa Odžaka od 47. minuta utakmice imala igrača manje. U svakom slučaju, ostaje za obe ekipe upisan po jedan bod, koji su u OFK „Odžaci“ i proslavili. 

 

 

Šef stručnog štaba FK „Mačva“, Predrag Rogan na konferenciji za novinare istakao je da obzirom na mali broj šuteva u okvir gola, gledaoci su bili uskraćeni za kvalitetnu partiju, što je ipak poražavajuće za jednu prvoligašku utakmicu. „Naravno da smo došli sa određenim ambicijama i da napravimo rezultat i da iskoristimo što se igra na neutralnom terenu, obzirom da znamo sa kakvom čvrstinom ekipa Odžaka igra inače, međutim nismo bili na nivou prethodnih partija, ovo je verovatno maksimum koji smo mogli da izvučemo sa ovom ekipom i ono što je najbitnije upisali smo još jedan bod. Ovo prvenstvo je izuzetno ujednačeno, a tu ako ne date svoj maksimum i ne nametnete se kako treba, utakmica može da ode u svakom drugom toku. Mi iz utakmice u utakmicu imamo sve više gledaoca na stadionu, navijači u Šapcu su prepoznali neki momenat u kojem se Mačva nalazi, naravno da smo zaslužni i mi na neki način, odnosno igrači koji na terenu pružaju kvalitetne partije i očekujemo da u narednom periodu bude još više gledalaca, jer to ovi momci i Mačva kao klub i Šabac kao grad, zaslužuju“, rekao je Rogan.

Trener OFK „Odžaka“, Momčilo Raičević navodi da obzirom na činjenicu da su ostali sa igračem manje u drugom poluvremenu, zadovoljan je krajnim rezultatom i jednim bodom.  „Mi imamo neko opravdanje, bar što se tiče drugog poluvremena, za slabiju igru. Inače suviše veliki ulog i za njih i za nas, sa puno respekta smo ušli u utakmicu, čekala se greška i verovatno bi se to i desilo do kraja, da li mi ili oni, ali kažem obzirom da smo ostali bez igrača, bili smo zadovoljni samo da osvojimo bod, što se i desilo. Mislim da se Mačva danas nije prikazala, a za to smo i mi krivci i mislim da smo sasvim korektno odigrali. Mojim momcima čestitam pogotovo na drugom poluvremenu, gde su maksimalno požrtvovano igrali, o kvalitetu da pričam nije bio momenat, jer bilo je i boljih utakmica i nadam se da će ih biti, pogotovo što smo se sad vagnuli sa sigurno jednom najboljom ekipom kojoj i želim da do kraja bude tu gde je sada, na prvom mestu“, istakao je Raičević.

Zbog lošeg stanja sportske infrastrukture, OFK „Odžaci“ nisu dobili dozvolu od nadležnih da utakmice igraju na svom terenu i svi u klubu se nadaju da će uskoro i taj problem biti rešen.„Mi se nudimo svakoj ekipi da budu domaćini, i kada smo mi domaćini, da bismo eventualno imali neku prednost na proleće, ali to je nešto što ja ne mogu da kontrolišem, mogu samo da želim i žao mi je što ne igramo kući, bilo bi verovatno mnogo više gledalaca.  Nadam se da ljudi koji to rade, vode računa o tome i da će to u najskorije vreme da bude“ navodi Raičević.

Fudbaleri Mačve u narednom 7. kolu, u nedelju 25. septembra dočekuju ekipu BSK Borča. 


Inđija 2 : 0 Proleter
Radnički 1 : 0 Zemun
Kolubara 1 : 1 Sloboda
OFK Odžaci 0 : 0 Mačva
BSK Borča 1 : 0 Bežanija
ČSK Pivara 2 : 0 Dinamo
Sindjelić 1 : 0 Jagodina
OFK Beograd 0 : 0 Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 6 5 1 0 16
2 ČSK Pivara 6 4 2 0 14
3 BSK Borča 6 4 0 2 12
4 Sindjelić 6 3 2 1 11
5 OFK Odžaci 6 2 3 1 9
6 Sloboda 6 2 3 1 9
7 Jagodina 6 2 2 2 8
8 Budućnost 6 2 2 2 8
9 Radnički 6 2 0 4 6
10 Bežanija 6 1 3 2 6
11 Proleter 6 1 3 2 6
12 Inđija 6 1 2 3 5
13 Dinamo 6 1 2 3 5
14 Kolubara 6 0 4 2 4
15 Zemun 6 0 4 2 4
16 OFK Beograd 6 1 1 4 4