XS
SM
MD
LG

Osvajač duple krune promenio ime, od ove sezone ŽRK Bekament Bukovička Banja

Ženski Rukometni Klub "Izvor Bukovička Banja" iz Aranđelovca , nekadašnji Knjaz Miloš, posle najuspešnije sezone u klupskoj istoriji koju je inače započeo sa novim imenom, ponovo menja ime kluba.

Uprkos ranijoj najavi da je sada već okončanja saradnja sa Hotelom Izvor planirana na duži vremenski rok, posle samo godinu dana raskinuta je saradnja vlasnika brendova Hotel Izvor, Pionir, Alfa Plam ... Miroljuba Aleksića i najuspešnijeg aranđelovačkog sportskog kolektiva.

Klub svetle tradicije i imena, koji je iznedio brojne reprezentativne igrače i trenere i stvorio , jedno vreme i sportski - rukometni brend Knjaz Miloš , sa čijim je imenom osvojo i prvu srpsku titulu u ženskom rukometu , u takmičarskoj sezoni 2006/2007 , u kratkom vremenskom intervalu , ponovo je primoran na promenu klupskog imena. Ova promena dolazi posle najuspešnije takmičarske sezone u istoriji kluba u kojoj su "kneginje" pored osvojene titule prvaka države (druga u klupskoj istoriji) , prigrabrile i pehar namenjen pobedniku nacionalnog kupa.

Tri trofeja prošle sezone.Prvi i drugi tim aranđelovačkog superligaša - Super liga , Kup Srbije i Prva liga Zapad (foto: "Foto Centar")

Klub postoji od 1968.godine pod imenom Šumadija a u novijoj istoriji od 1996-e godine i plasmana u Super ligu , seniorke su već punih 18 sezona članice "rukometne elite" nekadašnje zajedničke države , a od 2007 godine taj niz je nastaavljen i u samostalnoj Srbiji.

Upisano je 387 utakmica u kontinuitetu u Super ligi uz još 44 utakmice u Kupu , kao i 69 evro-kup utakmica među kojima i učešće u grupnoj fazi Lige šampiona 2007.godine.

Kroz prvi tim ovog kluba , u Super ligi , prošlo je tačno 111 devojka koje su ostvarile 241 pobedu u prvenstvenim duelima , uz 23 remija i 120 poraza uz impresivnu gol razliku + 962 gola  , uz 11.170 postignutih i 10.208 primljenih golova...

Grad rukometa - detalj iz SRC "Šumadija" u Aranđelovcu

Uz seniorski pogon u klubu radi i nekoliko uzrasnih selekcija mlađih kategorija , a drugi timovog kluba je već tri sezone uzastopni šampion Prve lige "Zapad" ...

Najuspešniji aranđelovački sportski kolektiv posle privatizacije i "izlaska" kompanije Knjaz Miloš iz kluba , u poslednjih nekoliko sezona finansira Opština Aranđelovac uz povremenu pomoć privrednika ove Opštine od kojih se u budućnosti očekuje da još više pomognu loklanoj samoupravi da se zadrži nivo rada i rezultata , sada ŽRK "Bekament Bukovička Banja".

Podrška Opštine Aranđelovac šampionskim ambicijama kluba... Predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović u društvu prošlosezonskog kapitena Sanje Rajović

Posle prva tri kola u novoj takmičarskoj sezone aranđelovačke rukometaašice su ostvarile sve tri pobede , a prebrodile su i prvu evropsku prepreku u vidu kiparskog šampiona , ekipe Latsia iz Nikozije , koga su aranđelovačke rukometašice eliminisale iz daljeg takmičenja u EHF Kupu Evrope , i najozbiljniji su kandidat za potvrdu dominacije u ženskom rukometu u Srbiji i u takmičarskoj sezoni 2016/2017.

Stare ambicije uz novi sportski brend ŽRK Bekament Bukovička Banja - detalj sa utakmice sa Medicinarom (Foto: Boris-"Foto Centar")

Povodom promene imena kluba , oglasila se informativna služba superligaša iz Aranđelovca , čije saopštenje prenosimo u celini:

Dragi navijači , prijatelji kluba !

Obaveštavamo Vas da je danas Agencija za Privredne Registre (APR) i zvanično verifikovala nedavnu odluku Skupštine kluba o promeni imena aktuelnog osvajača duple krune ŽRK Izvor Bukovička Banja u ŽRK Bekament Bukovička Banja.

Odluka je doneta nakon odustajanja doskorašnjeg sponzora Izvora od dalje saradnje sa našim klubom i uspostavljanja nove, nadamo se dugoročnije saradnje sa, starim-novim prijateljima kluba kompanijom "BANJA KOMERC BEKAMENT" DOO.

Bekament je fabrika za proizvodnju materijala za završne radove u građevinarstvu. Osnovana je 1992. godine i gotovo 22 godine uspešno prerađuje i proizvodi mlevene materijale od čuvenog «venčačkog mermera»...

Vlasnici ove kompanije , naši sugrađani , porodica Čolović , i do sada su pomagali rad našeg kluba , a jedan od vodećih ljudi kompanije Dejan Čolović bio je i Predsednik kluba , u koji se zajedno sa bratom Aleksandrom vraća i ove takmičarske sezone , u kojoj naš klub ima visoke ambicije.

Na ovaj način Bekament se priključuje Opštini Aranđelovac koja je najveći finansijer osvajača duple krune pa će klub u tekućoj takmiičarskoj sezoni imati dodatnu sigurnost u finansiranju aktivnosti kluba u veoma teškim vremenima za sport...

Na kraju ove kratke informacije , koristimo priliku da se NAJISKRENIJE ZAHVALIMO dosadašnjim partnerima iz Hotela Izvor i brendovima: Pionir i Alfa plam kao i gospodinu Miroljubu Aleksiću na pomoći u osvajanju prošlosezonske duple krune , uz žaljenje što ta saradnja nije bila dugoročnija...

Zajedno sa našim novim partnerima iz BEKAMENT-a  i Opštinom Aranđelovac , bez čije pomoći klub ne bi ni opstao u izuzetno teškim vremenima za sport  , i uz pomoć ostalih privrednih subjekata ,  nadamo se još boljim rezultatima u narednom periodu , a oni će svakako biti mnogo lakše ostvarivi uz pomoć Vas , naših dragih navijača !

Više informacija o sradanji Bekamenta i ŽRK "Bekament Bukovička Banja" očekujte u narednom periodu , a za sada Vam zakazujemo druženje za sutra uveče od 19:00 sati , u SRC "Šumadija" ,  kada u Aranđelovac , na utakmicu IV-og kola Super lige Srbije , protiv naše ekipe , stiže ŽRK Sloga iz Petrovca na Mlavi...

Informativna služba ŽRK "Bekament Bukovička Banja" iz Aranđelovca


18 .kolo Superliga
Medicinar 36 : 31 Naisa
Junior 35 : 29 Železničar
Sloga 32 : 27 Jagodina
Bekament Bukovička Banja 36 : 19 Kikinda
Radnički KG 21 : 25 Bor RTB
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 18 15 1 2 31
2 Bekament Bukovička Banja 18 15 0 3 30
3 Jagodina 18 9 1 8 19
4 Naisa 18 9 0 9 18
5 Kikinda 18 9 0 9 18
6 Bor RTB 18 7 2 9 16
7 Junior 18 7 1 10 15
8 Sloga 18 6 2 10 14
9 Radnički KG 18 6 0 12 12
10 Železničar 18 3 1 14 7