XS
SM
MD
LG

Radovke iz Sivca pevajući

Derbi kola dve prvoplasirane ekipe na tabeli je delimično ispunio očekivanja. Prvo poluvreme za zaborav, u nastavku buđenje građevinarki. Fudbalerke Rada su na vrućem terenu u Sivcu savladale ekipu Poleta sa 0:3. Pobednika su odlučile Milica Smiljković u 70. i Nevena Mičić u 80. i 90. minutu.

U prvom poluvremenu obe ekipe su igrale prilično oprezno i nervozno, tako da je viđena samo jedna dobra prilika u prvih 45 minuta, i to u 35. minutu, kada je Milica Smiljković iz slobodnog udarca sa 25 metara dobro zagrejala dlanove golmana Mirjane Erdeji. Ono što su građevinarke prikazale u minule tri utakmice u prvih 45 minuta, ovog puta u Sivcu nije bilo ni bleda kopija. Sve što su fudbalerke Rada pokušale išlo je uglavnom, preskakanjem igre i dubinskim loptama, što svakako nije stil igre kojem trener Dejan Paunković teži. Za to su delimično zaslužne i fudbalerke Poleta, koje su pokrivale sredinu terena, sprečavajući nebesko-plave da uspostave svoju igru kratkih pasova.

U nastavku građevinarke su očigledno nezadovoljne igrom i nerešenim rezultatom, pojačale gas i odmah u 50. minutu Nevena Mičić je pogodila stativu iz slobodnog udarca .Onda je u 68. minutu usledila idealna prilika za Rad, Neda Civrić je oštro šutirala sa distance, golman Mirjana Erdeji je kratko odbila loptu koja je stigla do Danijele Mirčetić, usledio je snažan šut, ali se golmanka Poleta istakla bravuroznom intervencijom.U 70 minutu Milica Smiljković je pokupila jednu loptu, prevarila čuvara, opalila topovski sa 22 metra i savladala nemoćnu Erdeji. Samo deset minuta kasnije indentična situacija iz 70. minuta samo što se u ulozi strelca našla Nevena Mičić. Kako se bližio kraj utakmice građevinarke su sve više stezale obruč oko gola Poleta. U 87. minutu posle lepe asistencije od strane Marije Milošević na udarac se odlučila Neda Civrić, ali je lopta završila u rukama golmanke Poleta. Samo dva minuta kasnije, na dodavavanje Sanje Savić, Marija Milošević je odlično šutirala, ali se još jednom istakla golmanka domaćina. I neposredno pre poslednjeg zvižduka sudije tačku na ovaj meč stavila je Nevena Mičić evrogolom sa 20 metara iskosa sa leve strane.Ovo je četvrta uzastopna pobeda građevinarki u Prvoj ligi, pa posle 4. kola čvrsto zauzimaju prvu poziciju na tabeli, a prati ih ekipa Šumadije sa pet bodova zaostatka. Zanimljivo je da je ovo građevinarkama 12-ta uzastopna pobeda u prvenstvenim mečevima , računajući i utakmice u Drugoj ligi. Dakle, navršilo se 12 meseci kako građevinarke ne znaju za poraz.

ŽFK "Polet": Erdei, Banjeglav, Avramović, Liščević, Bezbeadica (Ilić od 84), Zindović, Selak, V.Časar, Govorčin, Šerko, N. Časar (Rajković od 78)

ŽFK "Rad": Ubović, Anđelković (Civrić od 46), Savić, Miljković, Smiljković, Tanasković (Jovanov od 90), Mirčetić (Radulović od 85), Mičić, Milenković (Milošević od 60), Simić (Petković od 90), Babić.

Preuzeto sa zvaničnog sajta FK RAD


Mačva 2 : 0 Jagodina
Šumadija 1903 11 : 1 Kolibri
Polet 0 : 3 Rad
Trijumf 2 : 0 ŽGFK Lavice Dubočica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 4 4 0 0 12
2 Šumadija 1903 4 2 1 1 7
3 Trijumf 4 2 1 1 7
4 Mačva 4 2 0 2 6
5 ŽGFK Lavice Dubočica 4 1 2 1 5
6 Polet 4 1 2 1 5
7 Kolibri 4 1 0 3 3
8 Jagodina 4 0 0 4 0