XS
SM
MD
LG

Zanemareni medicinski aspekti ugrožavaju zdravlje fudbalerkama?

Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK Spartak, uputio je otvoreno pismo na adrese mnogih elektronskih i pisanih medija u kojem se kaže:

Iza nas je možda i najteži period u poslednjih nekoliko godina. Savez i komesar za takmičenje su učinili sve kako bi zaustavili šampiona na svom putu. Ne znam da li je neko u fudbalu igrao 4 utakmice u 10 dana, od kojih tri na strani zaredom? E, pa to su upravo morale učiniti Golubice, zahvaljujući ljudima koji uopšte ne vode računa medicinskom aspektu sportiskinja, koje osim plavo-belog dresa nose i nacionalne grbove svojih država. I pored velikog revolta koji su stvorili u nama, bili smo jednstveni i ponovo pokazali Srbiji zašto je ŽFK Spartak šampion Srbije. Uspeli smo da ostvarimo sve četiri pobede protiv svih naših rivala u derbi utakmicama. Devojke su bile prave heroine koje su i pored velikog umora pokazale svoj kvalitet i kvalitet tima koji je zimus ostao bez nekoliko važnih igračica. Čestitam igračicama i stručnom štabu na velikim i važnim pobedama za klub. Imamo maksimalan učinak u sedam kola, što nam daje dodatni podstreh za naredne utakmice gde ulazimo odmorni i spremni za nove trijumfe.

FOTO: ŽFK Spartak

Svoje obraćanje medijima Arsić je zaključio rečima: Teren je mesto gde naše igračice najbolje "pričaju", a oni koji u "kafani" pokušavaju da uruše rezultate i status šampiona Srbije, moraće još da sačekaju.