XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Marjana Živkovića i posle šeste utakmice "uzdignute glave" napustili teren!

U sportu, ajde u fudbalu, nema težeg zadatka, nego ,,čuvati,, seriju, nastavljati je iz meča u meč, držati ,,podignutu,, formu, boriti se protiv jakih rivala, psihički ostati stabilan  i na kraju, još jednom trijumfovati. Fudbaleri Marjana Živkovića sačuvali, ostvarili su sve to! Ovo je šesti meč,  pet pobeda i jedan remi! Ova šesta utakmica, po svemu, bila je užasno naporna, teška, jer se dugo lomio otpor rivala, jer je trebalo izvući poslednje iz sebe, dati taj gol i do kraja – pobediti! Ajmo na fudbal!!  Otvorena igra Borčana iznenadila je Piroćance. Brzo prelaze u kontranapade i oprezno na sredini čuvaju svoj gol.

4. minut   Kiković šutira slabo sa 16 metara u Kostića.

7. minut  Dva napada Spasića, jednom je slabo centrirao, a drugi put je golman Bogdanovićdobro intervenisao. 13. minut  Kombinacija Petrova i Ristova, ovaj drugi iz peterca vraća loptu petom, ali nema igrača Radničkog.

19. minut  Stopostotna prilika. Ristov ubacuje Petrovu koji izlazi sam ispred golmana, a ovaj nogom spašava siguran gol.

14. minut  Ristov se okliznuo na 10 metara u pokušaju da šutira ka golu.

20. minut  Radnički u ofanzivi, ali nema završnice. Gledaoci su u nekoliko navrata negodovali zbog odluka sudije Borisavljevića  

24. minut Cvetković je rukom udario Ristova po licu i dobio žuti karton.

27. minut Džugurdić centrira sa leve strane, paralela, lopta je ,,prošetala,, ispred gola Radničkog.

32. minut  Iličić centrira, ali prejako upućena lopta završava u gol autu.

37. minut  Kakva šansa. Ristov je prebacio na levu stranu do Spasića, mladi fudbaler je poslao u peterac, natrčao je Marko Mančić i u padu iz neposredne blizine, ubacio umesto u mrežu, golmanu u ruke!

44. minut  Udarac JokićaKostić izvanredno interveniše.

45. minut  Igra se sve nervoznije. Doprinosi i neke sitne nepotrebne greške sudije . 

50. minut  Radnički je krenuo ofanzivnije. Marko MančićSpasić i Petrov su kombinovali, ali bez završnice. 52. minut  Borčani dobro brane svoj gol, ali ima i grubih startova. Iličić je rvačkim zahvatom oborio Spasića i dobio žuti karton.

53. minut  Nema još uvek izmena u timovima. Radnički napada. Petrov centira na 10 metara ispred M. Mančića,  brži je Počuča.

55. minut  Domaći napadaju stihijski, bez prave završnice. Centaršut sa desne strane,Spasić sa desetak metara glavom šutira kraj gola.

 

64. minut Marko Mančić je fauliran na 10 metara, ostao je na nogama, vratio do Nemanje Petrova, a ovaj sa 10 metara cilja u levi ugao. Konačno!

64. minut  GOOOOOOOL Nemanja Petrov!!! Golu je prethodilo nekoliko povoljnih prilika i gol Borčanaca visio je u vazduhu.

 

66. minut  Gosti bacaju sve karte na napad, ali ostavljaju prostor za kontranapade. M. Mančić i Petrov su krenuli u kontru, ali bez uspeha.

69. minut Spasić sa 14 metara preko prečke.

74. minut Spasić sa 8 metara iskosa sa leve strane pokušava da lobuje golmana, ne uspeva.

77. minut Davidović dobija žuti, a u istom minutu umesto njega ulazi Stefan Čolović.

 

80. minut  Miloš Nikolić izbacuje čisto loptu na 12 metara od gola, gosti traže penal. Arbitar pokazuje da se igra nastavi. Negodovanje sa klupe i na intervenciju četvrtog sudije isključen je pomoćni trener.

82. minut  Šutira ČolovićPočuča izbacuje u korner i sprečava gol.

84. minut  Žerađanin na 10 metara šutira, Boža Mančić padom u noge spašava siguran gol.

85. minut  Velika borba. Da li je pogrešio u drugom delu odlični sudija Borisavljević?Ristov je sapleten s leđa na 12 metara, sudija nije pokazao  ČIST PENAL!

88. minut   Smenjuju se napadi na obe strane. Radnički deluje sigurnije na sredini terena i u poslednjoj liniji.

90. minut   Četvrti sudija Stanko Ostraćanin produžuje “borbu” za još tri minuta. U Borčanima nije bilo snage da nešto promene, a domaći, nošeni pirotskom publikom i pesmom Pirgosa, držali loptu, čekajući kraj. Aplauzi sa svih strana i zajednički pobednički “hor” sa Pirgosima označio je da je Radnički nastavio da “gazi”! 

Atmosfera na tribinama prava fudbalska, kakva priliči derbiju, igra  i ponašanje igrača na visini, suđenje kvalitetno, procene dobre, autoritet mladog arbitra na zavidnoj visini! Bravo za Ljubišu Borisavljevića iz Ivanjice!

Radnički je danas pobedio ekipu iz Borče, nekada superligaša, jakog rivala, ekipu koja zna da igra fudbal i protiv koje se niko nije naigrao. Kako se samo Mačva u Šapcu mučila sa njima.Bila je ovo utakmica koju, ako kažemo da su obeležila posebno četiri igrača, možda će se pogrešno shvatiti. Ali, Stefan Marković i Miloš Nikolić,  kao poslednji bedem i neumorni Filip Tolić i Miloš Ožegović, u borbi za prevlast na sredini terena, danas su ,,obojili meč,, !!!  Zašto? Borča je igrala opasnim kontranapadima, svi su zaustavljeni, Borča je igrala snažno na sredini, trebalo ih je nadtrčati, nadjačati. Hajmo dalje, svoje dobre minute imali su i Marko Davidović i Boža Mančić, Denis Ristov bio je ,,muka,, za odbrambene igrače gostiju, a Marko Mančić svojim  primerom i ogromnom željom i ,,ratom,, sa dvojicom štopera, uspevao je da drži tu tenziju pred golom rivala. Dva imena izdvajamo. Mladi Miloš Spasić napreduje, još uvek je igrač poteza, igrač koji se čeka, kada se malo koncentriše, biće igrač za velika dela. I konačno – Nemanja Petrov!!! Od tragičara, do junaka utakmice. Strelac jedinog gola i fudbaler čije je srce ogromno, a želja za borbom nepresušna. I konačno, on, Ivan Kostić! Odlaskom Bulajića na operaciju, dobili smo u Ivanu Kostiću golmana za koga ne brinemo. Brani sigurno, tačno, precizno, postao je uz Miloša i Stefana ,,odbrambeni trougao,, koji mnogo znači Marjanu Živkoviću. I još nešto, da ovaj  ,, fudbalski mozaik,,  Marjana Živkovića  upotpunimo momcima koji su tu, spremni  da odigraju dobro, nekada bolje od nekih koji startuju. Šilja Stojanović, Čolović, Perišić, Milić, Đurić, Neca Mančić, mladi Cvetanović sa klupe čekaju da doprinesu zajedničkom trijumfu. Danas nije bilo Stefana Jovanovića, desnog beka, zbog žutih kartona. Sa njim ,,Beli,,  dobijaju dodatnu energiju i borbensost, neophodnu za ovaj ,,fudbalski rat,, zvani Prva liga. I na kraju, evo trenera. I jedan i drugi nisu daleko od zajedničke ocene, gledali smo dobar fudbal, Radnički je zasluženo pobedio! 

 

 

Prva liga 11. kolo

Pirot:  Radnički – BSK Borča 1:0 (0:0)

Kostić 7 , Davidović 7 (Čolović -) , B. Mančić 8, Nikolić  9, Marković 9,  Tolić 9, Ozegović 9, Petrov 8, Ristov 8, Spasić 8,  M. Mančić 8

Rezerve: Cvetanović, Perišić, Čolović,  Đurić, Stojanović, N. Mančić, Milić

Igrači utakmice: Filip Tolić, Miloš Nikolić i Stefan Marković

 


11 .kolo Prva liga Srbije
Dinamo 2 : 0 Inđija
Bežanija 1 : 0 Jagodina
Mačva 2 : 1 Budućnost
Sloboda 1 : 0 OFK Beograd
Zemun 0 : 0 Sindjelić
Proleter 0 : 0 ČSK Pivara
Radnički 1 : 0 BSK Borča
Kolubara 2 : 0 OFK Odžaci
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 11 9 1 1 28
2 Sloboda 11 7 3 1 24
3 ČSK Pivara 11 5 5 1 20
4 Radnički 11 6 1 4 19
5 Budućnost 11 5 2 4 17
6 Jagodina 11 4 3 4 15
7 Sindjelić 11 3 5 3 14
8 Proleter 11 3 5 3 14
9 BSK Borča 11 4 1 6 13
10 Bežanija 11 2 6 3 12
11 Zemun 11 1 8 2 11
12 OFK Odžaci 11 2 5 4 11
13 Inđija 11 3 2 6 11
14 Dinamo 11 2 4 5 10
15 Kolubara 11 1 5 5 8
16 OFK Beograd 11 1 4 6 7