XS
SM
MD
LG

Srbi pokorili Mediteran

Na Mediteranskom prvenstvu u Madridu rvači Srbije imali fenomenalan nastup sa 11 osvojenih medalja, od čega šest zlata, srebro i četiri bronze.

Sjajan nastup naših rvača najavili su prvog dana takmičenja u slobodnom stilu Nikola Gajić (-65kg) i Jovan Mirković (-74kg), koji su osvojili bronze.

Drugog dana takmičenja, koji je bio rezervisan za grčko - rimski stil, osvojeno čak 9 medalja
Kod juniora u grčko-rimskom stilu prvi su bili Sebastijan Kolompar (-55kg), Sebastijan Nađ (-66kg) i Đorđe Pešut (-96kg), dok su bronze osvojili Dejan Petrović (-55kg) i Norbert Čikoš (-74kg).
Kod seniora u grčko-rimskim stilom tri zlata i srebro. Prvi su bili Petar Balo (-80kg), Vladimir Stankić (-98kg) i Nemanja Pavlović (-130kg), dok je drugi bio Tamaš Nađ (-66kg).

Iako je postojala mogućnost da se takmiči u kategoriji do 75 kilograma, prva zvezda naše reprezentacije, Davor Štefanek, nije nastupio u Madridu. On je na treningu u Madridu osetio lakši bol u stopalu, te se nije rizikovalo, zbog narednih međunarodnih nastupa olimpijskog šampiona do kraja sezone.   

Nakon Mediteranskog prvenstva naši rvači nastavljaju u žestokom takmičarskom ritmu. Nastup u Madridu odložio je mečeve Prve rvačke lige Srbije, koja će biti nastavljena za vikend, a plej - of je zakazan za 4. decembar. Četiri dana nakon plejofa, 8. Decembra u Budimpešti, zrenjaninski Proleter učestvovaće na svetskom klupskom prvenstvu, dok 9. i 10. decembra sledi svetsko prvenstvo za neolimpijske težinske kategorije, takođe u Budimpešti. Na tom takmičenju za našu reprezentaciju nastupiće Aleksandar Maksimović (-71kg) I Petar Balo (-80kg).