XS
SM
MD
LG

Pao Čair i čaršijske priče

Radnički je doživeo treći uzastopni poraz i umnogome zakomplikovao svoju poziciju na tabeli, propustivši priliku da sustigne Napredak i izgubivši korak za Vojvodinom i Mladošću. Nišlije su 90 minuta bile bolji rival, u talasima napadale ka golu Spartaka, ali ih je loša završnica skupo koštala. Subotičani su se vešto branili i odbranili, a u 86. minutu, iz munjevite kontre, postigli su gol vredan tri boda.

Radnički je krenuo bez pardona, Nišlije su presingom pritiskale Subotičane i u 5. minutu Arsić je oprobao udarac sa 18 metara, ali je lopta završila iznad prečke, a dva minuta kasnije isti fudbaler je poveo kontranapad, pravovremeno dodao do Mrkića na desnom boku, ovaj iz prve asistirao Pavkovu, koji je šutirao sa penaltika – pravo u golmana Mirkovića. Sjajna šansa da Nišlije ranim golom otvore utakmicu!

Nastavio je domaći tim da pritiska goste, iako nešto slabijim intenzitom, Arsić je bio inicijator gotovo svake akcije Nišlija, ali ozbiljnijih prilika nije bilo sve do 31. minuta, kada su stopostotnu šansu imali Subotičani. Spartak je, prvi put na meču, proveo malo više vremena na polovini Radničkog, Nišlije su pokušale ofsajd zamkom da osujete napad „golubova“, ali lopta je došla do Milića, koji se našao sam, na sedam-osam metara ispred Bajića, šutirao je, ali mu je golman domaćih „ušao u udarac“ i spasao svoj tim. Zicer šansa za goste!

Tek u finišu ovog prilično oskudnog poluvremena videli smo još par uzbuđenja. Najpre je, u 43. minutu, u šansi bio Saša Stojanović, koji je sa roglja šesnaesterca, iz drugog pokušaja, uputio šut, ali pravo u Mirkovića, kome nije bilo teško da ukroti ovaj udarac. I onda, u zaustavnom vremenu, Radoš Bulatović je imao kolosalnu priliku. Nakon centaršuta Arsića iz prekida i glavometa u šesnaestercu, visoki štoper Radničkog je sam, sa par metara od gola, glavom gađao drugi ugao, ali je za metar bio neprecizan. Velika šansa otišla je u nepovrat, na poluvremenu nije bilo golova.

Nišlije su još žešće napale u drugom poluvremenu i već u 51. minutu imale su novu priliku koja je morala da se iskoristi. Stojanović je dugom loptom „izbacio“ Pavkova i Acu Jovanovića iza leđa rivalove odbrane, centarfor je prepustio šut kapitenu, ali Jovanović se pomalo i obrukao. Šutirao je visoko preko prečke!

Sve jače je Radnički pritiskao, bilo je nekoliko dobrih akcija kojima je nedostajala samo završnica, u 72. minutu Mrkić je, posle kornera, sa pet metara šutirao preko gola. Prethodno su Nišlije tražile penal, nakon što je, u duelu sa Stojanovićem, Radovanović, čini se, igrao rukom, ali je sudija pokazao ka korner zastavici.

I onda, kako to obično biva – Nišlije je stigla kazna! Nakon što se gotovo čitav tim, osim golmana Bajića, preselio u polje gostiju, sevnula je kontra Subotičana. Torbica je „povukao“, pravovremeno uposlio Milića na levoj strani, ovaj ušao u srediu, prošao dvojicu igrača niškog tima, a onda uputio snažan ui precizan udarac u dalji ugao i plasirao loptu u mrežu Nišlija. Hladan tuš po hladnom vremenu, Nišlije su ostale potpuno zaleđene – na semaforu se zacrvenelo 0:1.

Do kraja, Radnički je pokušao da stigne makar do izjednačenja, ali nije uspeo da stigne ni do šanse za pogodak. Ako im je za utehu, makar su čaršijske priče o dogovoru „tri za tri“ pale u vodu...

Rastavac: Falilo je mirnoće...

Prvi je, na konferencije za novinare, govorio trener Spartaka Andrej Černišov:

"Mi smo očekivali da će, posle visokog poraza od Čukaričkog, Radnički želeti da se rahabilituje pobedom na Čairu protiv nas. Znali smo da će domaćin vladati loptom i da će imati inicijativu u većem delu utakmice, ali računali smo i na to da će nam se ukazati dobre stiuacije za kontranapad, pogotovo u drugom poluvremenu. I upravo tako smo i postigli gol koji nam je doneo pobedu. No, moram da kažem da je protivnik imao dosta gol šansi, u nekoliko situacija je naš golman Mirković odlično reagovao, a u nekim situacijama imali smo i sreće" – rekao je ruski trener posle utakmice.

Milan Rastavac je, kao i uvek, zadržao staloženost u komentarisanju, iako je bilo evidentno da mu je ovaj poraz teško pao:

"Rekao bih da je Radnički danas odigrao znatno bolje, nego u nekim prethodnim utakmicama. Uspeli smo da budemo agresivniji i defanzivno i ofanzivno, stvorili zaista veliki broj prilika, ali falila nam je realizacija. Nismo bili dovoljno koncentrisani u završnicama akcija kako bismo utakmicu uveli u smer koji nama odgovara. Kako je meč odmicao, rizik u igri bivao je sve veći i na kraju smo kažnjeni. Imali smo veliku želju da prekinemo ovaj niz loših rezultata, ali definitivno nismo imali dovoljno mirnoće da bismo iskoristili bar jednu od šansi koju smo stvorili. Nemam puno toga da zamerim igračima, zaista su pružili maksimum u ovom momentu, igrali su za kolektiv, bili blizu tog gola... Žao mi je što se ovako završilo, a opet, i ovakve utakmice su deo fudbala. Verujem da ćemo u mečevima koji dolaze izaći iz ove loše serije i biti opet onakvi kakvi smo bili u većem delu polusezone" – rekao je trener Radničkog posle trećeg poraza u nizu.   

 

I golman Bajić u napadu

RADNIČKI – SPARTAK 0:1 (0:0).

Stadion Čair. Gledalaca: 2000. Sudija: Marko Popović (Beograd). Strelac: -0:1 Milić 86. Žuti kartoni: Mrkić, Pavkov (Radnički), Milić, Anđić, Torbica, Radovanović (Spartak).

RADNIČKI: Bajić, Petrović, Bulatović, Stanković, Radivojević (od 79. Dušan Živković), Stanojević, Arsić, Stojanović, Aleksandar Jovanović, Mrkić, Pavkov.

SPARTAK: Mirković, Stojković, Ćalasan, Radovanović, Bašanović (od 74. Ađuru), Anđić, Kovačević, Glavčić (od 60. Ivanović), Milić, Farkaš, Torbica (od 89. Pavićević).


17 .kolo Superliga Srbije
Partizan 3 : 2 Napredak
OFK Bačka 0 : 1 Vojvodina
Novi Pazar 1 : 2 Javor Matis
Radnik 1 : 1 Čukarički
Radnički (N) 0 : 1 Spartak ŽK
Voždovac 0 : 0 Rad
Mladost 3 : 0 Borac
Metalac 1 : 2 Crvena zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 17 14 2 1 44
2 Partizan 17 12 2 3 38
3 Vojvodina 17 12 2 3 38
4 Napredak 17 9 4 4 31
5 Mladost 17 10 1 6 31
6 Radnički (N) 17 8 3 6 27
7 Spartak ŽK 17 7 4 6 25
8 Javor Matis 17 5 8 4 23
9 Metalac 17 5 5 7 20
10 Rad 17 5 5 7 20
11 Voždovac 17 5 3 9 18
12 Čukarički 17 4 5 8 17
13 Radnik 17 4 4 9 16
14 Novi Pazar 17 3 3 11 12
15 OFK Bačka 17 3 2 12 11
16 Borac 17 1 5 11 8