XS
SM
MD
LG

SLS: Nišlije osvojile bod za izlazak iz krize

Po hladnom vremenu, pred malim brojem gledalaca, Rad i Radnički odigrali su zanimljivu utakmicu i podelili bodove-1: 1. Nišlije su, ponovo „istumbanog“ tima, prekinule niz od tri uzastopna poraza, a trener Rastavac je prvi put ostao neporažen na Banjici i time u Radničkom mogu biti zadovoljni.

Detalj sa utakmice u Nišu

Nakon desetak minuta „ispitivanja“, prvu šansu na utakmici imao je Radnički. U 14. minutu, Radivojević je presekao jednu loptu ispred šesnaesterca domaćih, ona je stigla do Mrkića, koji je predriblao jednog igrača, dodao Arsiću koji je šutirao sa desetak metara od gola, ali je njegov šut na metar od gol linije zaustavio Obradović. Pet minuta kasnije, Rad je prvi put ugrozio gol Nišlija. Bates je šutirao iskosa sa desne starne, ali je Bajić odbranio njegov udarac.

Radivojević je bio jedan od najzapaženijih u domaćem timu, a u 31. minutu videli smo njegov snažan udarac sa oko 20 metara, ali je Filipović bio oprezan. Na sličan način uzvratio je Drinčić, sa nešto bliže udaljenosti, preko gola. . .

Radnički je bio bolji rival u prvom poluvremenu, njegove akcije bile su tečnije i opasnije, ali, baš kao i u nekoliko prethodnih mečeva, nije bilo adekvatne završnice, pa je na odmoru rezultat glasio 0: 0.

No, već u uvodnim minutima drugog poluvremena, Nišlije su povele. Marković je u šesnaestercu domaćih oborio Mrkića, a sudija Nikolić je odmah pokazao na belu tačku. Fudbaleri Rada su se bunili, smatrajući da je penal prestrogo dosuđen, ali arbitar je bio neumoljiv, baš kao i Pavkov, koji je filigranski precizno pogodio desni donji ugao Radovog gola, pa je Filipović bio bez šansi-0: 1.

Samo minut kasnije, u 54. minutu, Stojanović je poslao upotrebljivu loptu, Pavkov je šutirao iz okreta, ali nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo, pa je propala prilika da Nišlije nokautiraju rivala.

Rad je od tog momenta preuzeo inicijativu i sve više je pritiskao u nameri da niveliše rezultat. U 59. minutu Petković je šutirao sa leve strane, Bajić je odbranio, a onda su Beograđani izjednačili. Bila je to, praktično, akcija u tri poteza, lopta je na levom boku stigla do Petkovića, koji je sjajno centrirao, a ofanzivni Ćulum upotrebio svoje najjače oružje-udarac glavom i lopta je završila u Bajićevoj mreži-1: 1.

Izjednačujući gol dodatno je motivisao domaći tim, koji je u 69. minutu stvorio još jednu dobru priliku, ali Stanojević nije dobro zahvatio loptu, pa je Bajić uspeo da odbrani. Novu šansu Rad je imao u 76. minutu i to u dve situacije, ali je u obe intervenisao Radivojević. Najpre ga je lopta udarila u leđa, a potom je pravovremeno startovao i šansa „građevinara“ je otišla u nepovrat.

U poslednjih desetak minuta još po dve dobre prilike na obe strane. Najpre se Mrkić izborio sa dvojicom čuvara po desnoj strani, omogućio sebi šut, ali je otišao suviše ukoso, pa je Filipović skratio ugao i odbranio, a drugi put je najbolji strelac Nišlija dao sebi prejak for, ali akcija je nastavljena, Arsić je na kraju zatresao mrežu, ali je sudija Nikolić prethodno dosudio faul Pavkova u skoku.

Poslednju priliku da promene rezultat imao je Ćulum i to u dva navrata. Najpre je njegov šut završio pored desne stative, a potom je, na centaršut Petkovića, glavom očešao loptu, ali nedovoljno jako da ugrozi Bajića. Ostalo je Rad - Radnički 1: 1.

Rastavac zadovoljan

Milan Rastavac ovako je video utakmicu na Banjici:

-Moram da kažem zadovoljan jer smo pokazali znatno više nego na prethodnim gostovanjima. Kao prvenstveni zadatak ispred sebe smo postavili to da pokažemo malo više želje, žara, agresivnosti i mislim da smo to i ispunili. Mi smo ovaj meč dočekali u jednoj maloj rezultatskoj krizi i verovatno da nje iz nismo mogli da izađemo pobedom. Ovo je jedna međustepenica, bod je značajan, po šansama smo mogli do još nekog gola, ali šta je-tu je. Videli smo jednu dobru utakmicu u kojoj su oba tima pokazala da i znaju i hoće da igraju. Žao mi je zbog povreda igrača Rada u prvom poluvremenu i želim im brz oporavak – rekao je trener niškog tima na konferenciji za novinare posle utakmice.

Njegov kolega Nebojša Petrović dao je sledeću izjavu:

-Vrlo teška utakmica, teški su bili i uslovi za igru. Zato sve čestitke mojim igračima na bespoštednoj borbi, na kontrolisanju emocija, na ispoljavanju svojih fudbalskih kvaliteta. Još ne znam da li da budem zadovoljan ovim bodom. Mislim da smo odigrali fantastično, a bili smo desetkovani, bez dvojice standardnih Ljubinkovića i Petra Jovanovića, u prvom poluvremenu su se povredili Obradović, koji je, mislim, slomio nogu, i Bates, nije bilo ni Đenića. . . Naš cilj je da u ovoj ligi funkcionišemo onako kako treba da funkcioniše jedan sportski kolektiv – rekao je trener Rada.

RAD-RADNIČKI 1: 1 (0: 0)

Stadion „Kralj Petar prvi“.  Gledalaca: 500.  Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac).  Strelci: -0: 1 Pavkov 53. (iz penala) -1: 1 Ćulum 65.  Žuti kartoni: Obradović, Šipčić, Petković, Marković (Rad), Jovanović, Stanojević (Radnički).

RAD: Filipović, Obradović (od 27. Marković), Lutovac, Vico, Bates (od 35. Šipčić), Maraš, Stanojević, Petković, Drinčić, Mladenović (od 79. Krstić), Ćulum.

RADNIČKI: Bajić, Aleksandar Jovanović, Ignjatović, Stanković, Radivojević, Stanojević, Mitrović, Arsić, Stojanović, Mrkić, Pavkov.


18 .kolo Superliga Srbije
Napredak 1 : 0 Metalac
Crvena zvezda 2 : 2 Mladost
Borac 1 : 2 Voždovac
Rad 1 : 1 Radnički (N)
Spartak ŽK 1 : 1 Radnik
Čukarički 2 : 0 Novi Pazar
Javor Matis 2 : 0 OFK Bačka
Vojvodina 0 : 0 Partizan
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 18 14 3 1 45
2 Partizan 18 12 3 3 39
3 Vojvodina 18 12 3 3 39
4 Napredak 18 10 4 4 34
5 Mladost 18 10 2 6 32
6 Radnički (N) 18 8 4 6 28
7 Spartak ŽK 18 7 5 6 26
8 Javor Matis 18 6 8 4 26
9 Rad 18 5 6 7 21
10 Voždovac 18 6 3 9 21
11 Metalac 18 5 5 8 20
12 Čukarički 18 5 5 8 20
13 Radnik 18 4 5 9 17
14 Novi Pazar 18 3 3 12 12
15 OFK Bačka 18 3 2 13 11
16 Borac 18 1 5 12 8