XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Petra Gergelj i Adam Lak najbolji u Staroj Moravici

STARA MORAVICA, 4. decembar (Info centar).- Kvalifikacije najmlađih kuglašica i kuglaša u pioniorskom uzrastu odigrane su na kuglani u Staroj Moravici i trijumfovali su Petra Gergelj iz Eđšega (Bačka Topola) i Adam Lak iz Slobode iz Stare Moravice.

Adam Lak je osvojio je prvo mesto oborivši 545 čunjeva. Marko Egić iz novosadskog „13. maja“ bio je drugi sa 530 čunjeva, dok je treće mesto pripalo Iliji Jevremoviću iz kruševačkog Car Lazara sa 521 čunjem. Četvrti je bioo Denis Besedeš (Sloboda, Stara Moravca) sa 515 čunjeva.

Kod pionirki, najbolja, Petra Gergelj (Eđšeg) srušila je 502 čunja. I drugo mesto osvojila je pionirka ovog kluba Melisa Vojnić sa 494 čunja, dok je treća bila Jelena Barać iz Apatina sa 491 čunjem. Četvrta pozicija pripala je Mioni Grujić iz zrenjaninskog Banata sa 487 čunjeva.

Sudio je Đorđe Trajković. Prva četri pioonira i četiri pionirke plasirali su sa na Šampionat Srbije 11. decembra u Banji Junaković. Rezultat kvalifikacija i rezultat sa finalnog turnira u svim kategorijama će se sabirati za medalje u kombinaciji.