XS
SM
MD
LG

Australian open 2017 na Eurosportu

Od 16. januara na programu je prvi Gren slem turnir u sezoni, Australian open u Melburnu, takmičenje koje Eurosport direktno prati još od 1995. godine. Eurosport, sportska destinacija broj jedan, postao je pravi "dom Gren slema", jer će ljubitelji tenisa u Evropi tokom 2017. godine biti u prilici da direktno prate duele na sva četiri najveća turnira. Eurosport i Eurosport Plejer će posvetiti oko 1.000 sati direktnih prenosa vrhunskog tenisa, pokrivajući sve mečeve na svim terenima Gren slem turnira.

Uigrani tim eksperata biće na licu mesta tokom cele sezone, Mats Vilander, Barbara Šet, Aleks Koreča i Patrik Muratoglu svakodnevno će biti sa gledaocima Eurosporta.

"Gejm, Set i Mats", emisija koju vode Barbara Šet i Mats Vilander, biće na programu svakog dana turnira u Melburnu. Tokom 30 minuta, gledaoci će videti najvažnije trenutke sa borilišta Australijan opena, kao i najave predstojećih duela.

Pored ekspertskih analiza i ekskluzivnih intervjua sa asovima "belog sporta", ljubitelji tenisa biće u prilici da čuju i razmišljanja harizmatičnog Amerikanca, Džona Mekinroa, samoproklamovanog "Komesara za tenis". Tokom takmičenja u Melburnu, Mekinro će pripremiti osam epizoda serijala u kojem će bez cenzure govoriti o najvažnijim temama.

Svakog jutra Australijan opena, na programu Eurosporta biće emisija "Poziv za buđenje", u kojoj će ljubitelji tenisa videti sve najvažnije trenutke iz duela odigranih tokom noći.

Prošlogodišnji turnir u Melburnu obeležio je Novak Đoković, koji je pobedom u finalu nad Endijem Marijem došao do svoje šeste titule na Rod Lejver areni, čime se srpski as izjednačio sa rekorderom Rojom Emersonom. Ove godine Đoković u Australiju dolazi kao drugoplasirani igrač na ATP listi, ali sa već jednim peharom u novoj sezoni, koji je osvojio u Dohi, kada je u finalu ponovo bio bolji od najboljeg tenisera sveta, Endija Marija.

U konkurenciji devojaka, pre godinu dana zablistala je Anđelik Kerber, koja je u Melburn parku osvojila svoj prvi trofej na najvećim turnirima u karijeri. Nemica je u finalu bila bolja od Serene Vilijams, a zahvaljujući konstantno dobrim rezultatima tokom minule sezone, Kerberova je godinu završila na liderskoj poziciji na VTA listi.

"U svemu što radimo na Eurosportu, ljubitelji tenisa su na prvom mestu. U godini koja je pred nama, praćenje Gren slem turnira podići ćemo na nov nivo. Nakon uzbudljive 2016. godine, u kojoj su Anđelik Kerber i Endi Mari prvi put došli do liderske pozicije na rang listi, sezona koja je pred nama obećava da bude bolja od svih prethodnih. Asovi poput Đokovića, Vavrinke i Serene Vilijams - šampioni Gren slem turnira u 2016 - bez sumnje će imati najviše ciljeve u Melburnu, Parizu, Vimbldonu i Njujorku, kao i plemići tenisa, Rodžer Federer i Rafael Nadal, a Eurosport će biti tu da isprati svaki njihov korak", rekao je Mats Vilander.

U susret turniru u Melburn parku, Džon Mekinro je odgovorio na nekoliko pitanja:

Da li mislite da Rodžer Federer i Rafael Nadal mogu ponovo da osvoje Gren slem turnir?

Za početak, po meni, Rodžer i Rafa su verovatno dvojica najvećih tenisera svih vremena. Mislim da je taj zadatak teži za Rodžera, zbog njegovih godina, jer treba pobeđivati u mečevima na pet setova. Za Rafu, to je pitanje kako mentalne tako i fizičke snage. Mislim da je izgubio oštrinu i auru koju je nekad imao. Biće teško, ali u ovoj fazi njihovih karijera, mislim da veću šansu ima Nadal. On je u ranim tridesetim godinama i ako bude igrao na vreloj zemljanoj podlozi, on može ponovo da bude šampion.

Kako očekujete da Endi Mari izdrži pritisak lidera ATP liste?

To će biti dodatni pritisak na njega, ali i podstrek. Nisam očekivao da će preteći Đokovića, Nadala i Federera, a nisam siguran da je to i on očekivao. Uradio je ogromnu stvar, uložio je mnogo napora. Saradnja sa Lendlom mu je dala dodatnu energiju. Nije lako održati takav intezitet u dugom vremenskom periodu, tako da će biti zanimljivo videti šta će se dešavati u narednoj sezoni.