XS
SM
MD
LG

Građevinarke počele pripreme

Na prvom treningu bilo je prisutno 20-ak fudbalerki  koje su trenirale u dve smene. One će na Banjici obaviti pripreme za drugi deo sezone Okončan je zimski odmor za fudbalerke Rada. Ekipa beogradskih „nebesko - plavih“ gracija, od danas je ponovo u pogonu. Šef stručnog štaba, Dejan Paunković , okupio je svoje igračice u klupskim prostorijama na Banjici, izvršio prozivku, a potom je ekipa prešla u teretanu gde je odrađen prvi trening.

Građevinarke će se za nastavak sezone, koji je na programu krajem marta, pripremati na stadionu na Banjici. Pripremne utakmice u planu su tokom februara a finalizacija radova predviđena je sredinom meseca marta.

Šef stručnog štaba Dejan Paunković otkriva plan rada.

-Krećemo orni da nastavimo tamo gde smo stali.Prvoj prozivci su se odazvale skoro sve devojke koje su tokom jeseni bile neprikosnovene na prvoligaškoj sceni, mada imamo u planu da pojačamo konkurenciju na pojedinim mestima u timu. Cele pipreme ćemo odrati na Banjici, sad nam predstoji onaj najteži deo priprema koji se zasniva na sticanju fizičke snage, onda slede kontrolni mečevi, Kup utakmica I finalizacija radova pred početak prvenstva – raportira Paunković.

Pripremne utakmice u planu su tokom meseca februara kada bi građevinarke trebalo da odigraju nekoliko jakih utakmica.

- Prvi kontrolni meč planiran je za 5 februar kada ćemo na našem terenu dočekati ekipu Karađorđa iz Topole. Sedam dana kasnije rival nam je kruševački Napredak. Poziv za učešće na Međunarodnom turniru u Strumici stigao je za 18.februar, a uprava kluba još uvek razmatra učešće. Ukoliko ne budemo putovali u Makedoniju  odigraćemo utakmicu na našem stadionu  protiv neke superligaške ekipe, I  na kraju 26 februara snage ćemo odmeriti sa ekipom niškog Mašinca. Već 5 marta očekuje nas Kup utakmica protiv Kolubare iz Lazarevca.Posle toga sledi uigravanje svih linija u timu, finalizacija radova I generalka pred početak prvenstva a ime protivnika će naknadno biti objavljen.

Radovke posle jesenjeg dela prvenstva zauzimaju čelnu poziciju na tabeli sa 21 osvojenim bodom, osam više od prvog pratioca  ŽFK Šumadije 1903, ali trener Paunković spušta loptu na zemlju I ne dozvoljava euforiju.

- Ništa nije gotovo. Ima još dosta da se igra. Ne dozvoljavam bilo kakvu euforiju. Ne krijemo da nam je cilj plasman u Superligu, a da bi stigli do tog cilja neophodno je da prikažemo još bolje partije u odnosu na jesenas. Samo maksimalnim zalaganjem svih nas u timu možemo stići tamo gde smo I planirali.- zaključio je šef stručnog štaba građevinarki 

Sezona u ženskoj Prvoj ligi nastavlja se 25  marta, a ŽFK Rad gostuje u Kuršumliji ekipi Kolibrija.


14 .kolo Prva liga Srbije
Mačva 4 : 0 Rad
ŽGFK Lavice Dubočica 5 : 0 Kolibri
Trijumf 3 : 0 Jagodina
Polet 2 : 0 Šumadija 1903
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 14 11 1 2 34
2 Trijumf 14 8 2 4 26
3 Polet 14 6 4 4 22
4 ŽGFK Lavice Dubočica 14 6 3 5 21
5 Mačva 14 7 0 7 21
6 Šumadija 1903 14 6 2 6 20
7 Kolibri 14 4 4 6 16
8 Jagodina 14 0 0 14 0