XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Određeni parovi polufinala Kupa Srbije

BEOGRAD, 2. februar (Info centar).- U polufinalu muškog kuglaškog Kupa Srbije sastaće se Kragujevac - Radnički (Novi Sad), dok će branilac titule Beograd igrati protiv novobečejskog Jedinstva, odlučeno je žrebom u prostorijama KSS u Beogradu.

Polufinale je 25. februara na kuglani u Bačkoj Topoli. Kragujevac – Radnički igraće od 12 časova, Jedinstvo – Beograd od 14,30. Igra se na šest staza. Interesantno da su Kragujevac i Radnički igrali i prošle godine u polufinalu i tada je slavio Radnički.

Dame će igrati na kuglani u Vrbasu takođe 25. februara. Žreb, kojim su rukovodili Miloš Mitrović (predsednik) i Mirko Čukvas član Takmičarske komisije KSS, je odlučio da u superligaškom polufinalu odmere snage Srem (Ruma) - EDB (Beograd) od 11 časova, dok će u drugom polufinalu od 14,30 časova igrati prošlogodišnji finalista superligaš Kristal (Zrenjanin) i vojvođanski ligaš Alimenta iz Novog Sada.

Oba finala su na kuglani „Funk arena“ u Bačkoj Topoli 26. februara. Muško finale je do 11 časova, žensko od 12,30 (igra se na šest staza). Treće mesto pripašće poraženoj ekipi iz polufinala koja je imala više čunjeva. Lane su treći bili kuglaši Korduna iz Kljajićeva i kuglašice SPC Vojvodine.

Sudije će biti naknadno određene.

Žrebu su prisustvovali generalni sekretar KSS Vojko Pavlović kao i predstavnici klubova Kristal i EDB.

Titulu kod kuglaša brani Beograd koji je lane u finalu u Banji Junaković sa 5:3 pobedio novosadski Radnički. Kod kuglašica, prošle godine je slavio subotički Pionir savladavaši Kristal iz Zrenjanina sa 6:2. Zbog finansijskih razloga Pionir je prestao da se takmiči.