XS
SM
MD
LG

Prelazni rok u rvanju: Balo se vratio u Sentu

U januaru je održan zimski prelazni rok za srpske rvačke klubove, a iako ovaj rok ne prethodi liga takmičenju, nekoliko transfera privuklo je veliku pažnju sportske i rvačke javnosti.

Petar Balo, reprezentativac Srbije, višestruki prvak države i dvostruki šampion Mediterana, nakon višegodišnjeg boravka u zrenjaninskom Proleteru, vraća se u Sentu, odakle je i potekao. On će biti veliko pojačanje za svoj matični klub, koji ima veike ambicije ove sezone.

Proleter iz Zrenjanina, ekipni šampion države, po svemu sudeći neće biti oslabljen odlaskom iskusnog Senćanina, pošto je u svoje redove doveo Mihaila Kadžaju, naturalizovanog Gruzijca, koji će biti značajno pojačanje ne samo za Zrenjanince, već i za reprezentaciju Srbije. Pored Kadžaje, novi član Proletera je i Sebastian Kolompar, juniorski prvak Mediterana, koji je ponikao u „Herkulesu“ iz Gornjeg Brega, a do sada je bio na pozajmici u zrenjaninskom klubu.

Pored Proletera i Sente, dobar pazar odradio je i Partizan, koji je doveo mladog Andriju Maletina, srpskog internacionalca iz Švedske, a subotički Spartak je na jednogodišnju pozajmicu doveo Kristijana Gazdaga iz Potisja (Kanjiža).

U ovom prelaznom roku prilično su se pojačali i beogradski klubovi Crvena zvezda,  Žandarmerija i Dorćol, kao i obrenovački Soko 2016.

Zimski prelazni rok:

RK “Žandarmerija” Beograd, došli: Jakov Petrović, Pavle Pavlica, Maša Perović, Katarina Gaćeša, Mateja Milosavljević, Marko Perović i Nemanja Marinković iz RK "Crvena Zvezda"

RK "Senta" Senta, došao: Petar Balo iz RK "Proleter" Zrenjanin

RK „Proleter“ Zrenjanin, došao: Mikheil Kajaia Iz Gruzije, Sebastian Kolompar iz RK „Herkules“ Gornji breg

RK „SOKO2016“ Obrenovac, došli: Sava Tomić, Stefan Obradović, Mladen Radivojević, Lazar Radivojević i Danilo Grbić iz RK „Tent“ Obrenovac 

RK „Crvena Zvezda“ Beograd, došli: Miroslav Andrić, Nikola Davidović i Željko Stojković Iz RK „Mladost“ Valjevo, Pavle Sovtić Iz RK „Dorćol“ Beograd, Milan Marković Iz RK „Radnički“ Beograd

RK „Dorćol“ Beograd, došao: Edin Karajić Iz RK „Radnički“ Beograd 

RK "Partizan" Beograd, došao: Andrija Maletin Iz Švedske  

RK "Spartak" Subotica, došao: Kristian Gazdag Iz RK "Potisje" Kanjiža na jednogodišnju pozajmicu