XS
SM
MD
LG

Rvanje: Na Belmekenu se udara temelj za nove uspehe

Seniorska reprezentacija Srbije nalazi se od početka februara na bazičnim pripremama u staroj bazi, na Belmekenu u Bugarskoj. Ukupno 15 reprezentativaca svakodnevno trenira pod vođstvom Stojana Dobreva i iskusnog Sretena Damnjanovića, a u planu je da u Bugarskoj ostanu do 23. februara, kada sledi povrtaka u Srbiju i kratak predah. Već od marta se nastavlja sa paklenim radom, kada se očekuje i prvi nastup na međunarodnom turniru u Zagrebu sredinom marta.

Ekipu naših rvača u Bugarskoj predvodi olimpijski šampion Davor Štefanek, a na pripremama su i Aleksandar Maksimović, Dejan Franjković i mladi Janko Ivetić iz subotičkog Spartaka, Petar Balo i Tamaš Nađ iz Sente, Vladimir Stankić i Nemanja Pavlović iz Novog Sada, Đorđe Pešut iz kragujevačkog Radničkog, Aleksa Erski iz beogradskog Partizana, dok su iz redova šampiona Proletera pozvani braća Viktor i Mate Nemeš, Kristijan Fris, Sebastian Kolompar i Mikheil Kajaia, naturalizovani Gruzijac i najveće pojačanje Zrenjaninaca u zimskom prelaznom roku.

Po rečima trenera Dobreva, atmosfera u ekipi je odlična, što je preduslov za kvalitetan rad. Stariji srpski reprezentativci ističu da su treninzi izuzetno naporni, ali da se mogu izdržati, dok mlađi rvači u glas kažu da im poseban motiv predstavlja rad sa našim rvačkim asovima poput Štefaneka, Maksimovića, Frisa, braće Nemeš i ostalih.

Cela sezona podređena je kvalitetnom nastupu na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope, koje će biti održano u Novom Sadu pošetkom maja. Prošle godine na Prvenstvu Evrope u Rigi Srbija je imala čak tri finala, te su očekivanja u ovoj godini sa razlogom velika. Cilj je nastaviti seriju sjajnih rezultata iz prethodnih godina, a po atmosferi u ekipi i zalaganjem naših reprezentativaca, zaključak je da će rvanje i ove godine doneti mnogo radosti našoj zemlji.