XS
SM
MD
LG

Pioniri osvojili Bugarsku

Pioniri Radničkog, generacija 2003. koju predvodi trener Jovica Gmitrović, navikli su nas da na svakom turniru, na kojem uzmu učešće, po pravilu kući se vraćaju kao pobednici sa brojnim priznanjima .

 

fkradnickinis.rs

 

Tako je bilo i ovog puta, na međunarodnom prestižnom turniru “Zima 2017” koji je održan u mestu Sandanski u Bugarskoj. Osvojili su prvo mesto savladavši u finalu ekipu jedne od najelitnijih akademija fudbala u ovom delu Evrope, Botev iz Plovdiva. U finalnoj utakmici naši mladi fudbaleri su golovima Mitića i Dušanića, rezultatom 2:1, savladali svoje vršnjake iz Bugarske.

 

U preliminarnoj fazi takmičenja, poput kaznene ekspedicije, mlade Nišlije su dominirale prelepim travnatim terenima u Sandanskom, a protivnicu su padali jedan za drugim i to Černo More iz Varne 2:0, bugarski Dimitrovgrad 10:0, rumunski Ariston 3:0,i na kraju, već pomenuti Botev iz Plovdiva 2:1.

Po povratku iz Bugarske ekipu su sačekali direktor fudbalske škole Goran Jovanović i sportski direktor škole Srđan Mladenović.

 

fkradnickinis.rs

 

Svaka čast momcima na prikazanoj igri i osvojenim priznanjima, kao i na promociji našeg kluba i grada Niša. Oni su pokazali da i u skromnim uslovima za rad rezultati mogu biti zapaženi. Takođe napominjem da ova ekipa u RIS ligi, takmičeći se sa godinu dana starijom generacijom, ne posustaje već je najozbiljniji kandidat za osvajanje i ove lige. Ulažemo napore da im stvorimo još bolji ambijent za napredovanje, kao i u celoj fudbalskoj školi. Nadamo se da će novo rukovodstvo našeg kluba, isto tako uspešno kao i sa prvim timom, iznaći mogućnosti i uticati na stvaranje još boljih uslova za ovu decu. Oni to zaslužuju, oni su zalog za budućnost Radničkog iz Niša – u jednom dahu je izgovorio direktor fudbalske škole Goran Jovanović.

Sve čestitke momcima. Očekujemo da nastave sa dobrim igrama i pobedama i verujemo da će u budućnosti mnogi od njih činiti okosnicu tima Radničkog na superligaškim i evropskim terenima.