XS
SM
MD
LG

"Borba za viši rang" Druga Srpska liga - Južni Banat

Početak ove sezone u DSL-Južni Banat, počeo je žestoko u pravom smislu te reči. Više ekipa pokazalo je ambicije da žele da se grčevito nadmeću kako bi sledeću sezonu započeli kao novi član u višem rangu takmičenja. Od ekipa u DSL- Južni Banat, čini se da najvecu želju i kvalitet  imaju R.K "Budućnost" iz Alibunara inače lider lige sa svih 6 pobeda u odigranih 6 kola. Alibunarčani već duži niz godina pokušavaju da se pridruže Prvoj Srpskoj ligi - Vojvodina ali im nije polazilo za rukom, tako da je ovo odlična šansa da uspeju u svom cilju. Imaju mladu ekipu, snažnu, uigranu i što je najvažnije fizički izuzetno spremnu da se suprotstave svim izazovima.

Pored Budućnosti iz Alibunara čini se da R.K "Mladost" iz Vršca sa podmladjenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu takodje ima izgledne šanse za zauzimanje prvog mesta, Vrščani snažno i odlučno drže korak na tabeli za Alibuarčanima uz samo 2 boda zaostatka. Novi-stari član R.K Vlaimirovac iz Vladimirovca, na početku sezone istakao se kao još jedan kandidat, ali kako se odmicalo kolo po kolo Vladimirovčani kao da su izgubili ono najvažnije što im treba a to je zamopouzdanje ekipe pa nakon 6. kola zuzimaju 4 poziciju na tabeli.

Ostalo je još dosta utakmica do kraja, ostalo je još borbe koja nije vidjena, nadamo se dobrim partijama do samog kraja pa neka najbolji pobedi!