XS
SM
MD
LG

Pada i Surdulica

 

Pobeda u Kruševcu je arhivirana, jer već sutra Radnički čeka još jedan komšijski derbi, protiv Radnika u Surdulici. Na prvi pogled, Radnik je u lošoj formi, u prva tri kola nastavka prvenstva osvojio je samo bod, a već pet kola ne zna za pobedu. No ne treba zaboraviti da je, u svojoj superligaškoj istoriji, najbolje partije pružao upravo protiv Radničkog.

Nišlije su, sasvim sigurno, prebrodile krizu, i ostavile iza sebe niz od osam utakmca bez pobede. Zaslužene pobede protiv Voždovca na domaćem terenu i vrlo značajna pobeda nad Napretkom u Kruševcu, su svakako dobar osnov da se sa pobedničkim, nizom nastavi. Sa takvim ambicijama superligaš sa Čaira i putuje u Surdulicu.

"Prvo, radujemo se zbog rezultata na prethodnoj utakmici u Kruševcu. Mislim da smo uradili sjajnu stvar, ali tek po završetku ovog duela u Surdulici mogli bismo da kažemo da smo kompletirali stvari. Imamo nezgodnu ekipu za rivala, koji uvek protiv nas daje i više od 100 odsto mogućnosti. Ali, mi smo podigli nivo igre i nivo samopouzdanja, imamo obavezu da i u ovoj utakmici budemo kvalitetni i da nastojimo da osvajamo bodove. Radnik je čvrsta ekipa, igraju izuzetno brzo po bokovima, na nama je da se potrudimo da im taj prostor suzimo, a da ih istovremeno što više ugrožavamo nekim našim oružjima" – rekao je Milan Rastavac u svojoj uvodnoj reči na konferenciji za novinare pred odlazak u Predejane, gde će ekipa biti stacionirana pred sutrašnju utakmicu.

Trener Nišlija je, kao i uvek, čvrsto na zemlji, a to se videlo i posle utakmice u Kruševcu, jer nije zaboravio da apostrofira da je u meču sa Napretkom rezultat bio bolji od igre. Sada je bio upitan da konkretno definiše stvari u igri kojima nije bio zadovoljan i koje bi trebalo popraviti:

"Problemi u igri su bili evidentni. Ponajpre, nedovoljno često i kvalitetno organizovan ulazak u igru i s tim u vezi i saradnja odbrambene i vezne linije, zatim nedovoljna količina saradnje prilikom protoka lopte u napadu, a bilo je i nedovoljne doze defanzivne agresije. . . Ovi problemi naročito su bili vidljivi u prvom poluvremenu, ali smo se u nastavku značajno popravili i to je, između ostalog, i donelo rezultat. Znate, normalno je i prirodno da nam se to javlja, naročito u ovom periodu, ali očekivao sam da već u Kruševcu budemo na malo višem nivou. No, taj zadatak kada je igra u pitanju stalno stoji pred nama i stajaće i dalje. . ."


Zdravstveni bilten niškog tima nije sjajan. Trener Rastavac izneo je podatak da su čak petorica igrača pod znakom pitanja za ovu utakmicu. To su Volkov, Bulatović, Stanković, Stojanović i Kojić.

"Imamo dosta „rovitih“ i povređenih igrača, veliki broj njih je pod znakom pitanja za ovu utakmicu. Deo njih se bori sa virusom, neki treniraju, ali smanjenim intenzitetom. Dakle, u ovom trenutku zaista nisam u mogućnosti da saopštim sastav tima, jer će mnogo toga zavisiti i od sutrašnjeg dana. No, obaveza svih koji dobiju priliku je da daju svoj maksimum i pokažu nivo igre dostojan Fudbalskog kluba Radnički. Pred nama je jasan cilj i mi ćemo uložiti maksimum da ga ostvarimo" – rekao je Rastavac i dodao:

"Dobili smo u minulom prelaznom roku priliku da dovedemo dobre igrače i sada imamo bar po dvojicu kvalitetnih na svakoj poziciji. Siguran sam da smo sada sposobni da odgovorimo ovom ritmu utakmica. Naravno, s obzirom da je dosta novajlija, mogu da kažem da se još uvodimo u način igre koji želimo da demonstriramo, ali rastemo kao tim i verujem da ćemo biti maksimalno spremni za plej-of" – optimista je šef struke niškog tima.

Marko Tomić je i u Kruševcu pokazao da je verovatno i najveće pojačanje Radničkog ove zime, poziva na oprez u duelu sa Surduličanima, ali sa velikim samopuzdanjem najvaljuje trijumf svog tima:

Sigurno je da nas očekuje nimalo laka utakmica, takmičarska, borbena... Radnik je, što se kaže, domaćinska ekipa i sigurno će dati sve od sebe da baš u ovoj utakmici izađe iz rezultatske krize. No, mi znamo šta želimo, namera je da i u Surdulici osvojimo sva tri boda. Nadam se da ćemo opet imati veliku podršku naših navijača i da ćemo posle utakmice imati razloga da zajedno uživamo" – bio je Tomić jasan u iznošenju svojih očekivanja pred ovu utakmicu.

Radnik i Radnički igraće u sredu od 18 sati, a sudiće naš najbolji arbitar Milorad Mažić.

 


30 .kolo Superliga Srbije
Napredak 2 : 0 OFK Bačka
Novi Pazar 1 : 3 Partizan
Radnik 0 : 0 Vojvodina
Radnički (N) 0 : 1 Javor Matis
Voždovac 1 : 3 Čukarički
Mladost 4 : 1 Spartak ŽK
Metalac 1 : 2 Rad
Crvena zvezda 2 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 4 1 79
2 Partizan 30 23 4 3 73
3 Vojvodina 30 18 5 7 59
4 Napredak 30 15 7 8 52
5 Mladost 30 14 6 10 48
6 Radnički (N) 30 12 8 10 44
7 Voždovac 30 13 4 13 43
8 Javor Matis 30 11 9 10 42
9 Čukarički 30 11 7 12 40
10 Spartak ŽK 30 10 8 12 38
11 Rad 30 9 8 13 35
12 OFK Bačka 30 8 3 19 27
13 Metalac 30 6 9 15 27
14 Radnik 30 6 7 17 25
15 Novi Pazar 30 5 5 20 20
16 Borac 30 4 6 20 18