XS
SM
MD
LG

Nišlije pregazile i Surdulicu

Treća pobeda u nizu, a prva od kako se superligaški fudbal igra u Surdulici, dovela je Radnički na četvrto mesto na superligaškoj tabeli. Nišlije su čitav tok utakmice držali pod svojom kontrolom i zasluženo nose sva tri boda iz Surdulice. Golovima Kojića i Cakija Stojanovića savladali su domaći Radnik sa 2:1.

Već u 5. minutu, gosti iz Niša su stavili do znanja da ih ništa osim pobede na ovom susretu neće zadovoljiti. Travančić je povukao loptu sa svoje polovine, prošao dva odbrambena igrača Radnika i uputio centrašut sa desne strane na drugu stativu, gde je Stojanović previše oklevao sa realizacijom pa su domaći igrači izbacili loptu u korner.

U 9. minutu se Travančić oprobao sa dvadesetak metara i stavio na muke Čančarevića. Projektil niškog fudbalera, golman Surduličana je krajnjim naporom izbacio u korner.

Zapretili su nakon toga domaći fudbaleri. U 18. minutu Milovanović je pokušao da iznandi Bajića, ali je golman Nišlija bio na visini zadatka i loptu koja je išla pod prečku izbacio u korner.

U 19. minutu, na sredini terena su se spetljali domaći fudbaleri, to je iskoristio Arsić oduzevši im loptu, odlično uposlio Kojića, koji je izdržao duel sa dvojicom fudbalera Radnika i onda, iskosa sa leve strane plasirao loptu u suprotan ugao, pored Čančarevića. Radnički je, potpuno zasluženo, poveo -0:1.

Mogao je Kojić u 30. minutu da duplira vodjstvo, ali na odličnu asistenciju Nome nije bio odlučan pa je do lopte prvi stigao Čančarević.

U poslednjih desetak minuta prvog pouvremena, domaći fudbaleri su krenuli malo angažovanije ka golu Radničkog. U 38. minutu su mogli vrlo lako da izjednače rezultat, ali je šut Stankovića sa 7-8 metara iskosa sa desne strane bio zamalo neprecizan, a Kjeremeh zakasnio sa uklizavanjem na loptu, pa je šansa otišla u nepovrat.

Drugo poluvreme je započelo pokušajima domaćih da steknu prevlast na sredini terena i da preko Stankovića na desnom i Milovanovića po levom boku probiju odbrambeni bedem Nišlija. Medjutim odbrana Radničkog je danas delovala čvrsto i organizovano se branila tako da su pokušaji fubalera u plavim dresovima, uglavnom završavali u visini šesnaesterca gostiju.

Videli smo nekoliko lepih i atraktvinih kombinacija Kojića, Nome, Travančića i Stojanovića. Beležimo dobar pokušaj Petrovića, šutom sa dvadesetak metara, ali je lopta samo prohujala pored stative Čančarevića. Odličnu šansu je imao Stojanović u 65. minutu, ali je njegov šut izblokirao Žarković.

Ono što Stojanović nije uspeo uspeo u 65. minutu, uspeo je pet minuta kasnije. Kojić i Travančić su kombinovali po desnoj strani, lopta je ponovo došla do Kojića koji se stuštio po desnoj strani, uputio oštar centaršut po zemlji na peterac, a Caki Stojanović bio na pravom mestu i smestio loptu iza ledja Čančarevića – 0:2.

Nakon ovog gola, Radnički je imao šansu preko Kojića već u narednom napadu, da potpuno dotuče domaćina, ali Kojić nije bio najprisebniji u odlučnom trenutku, što su iskoristili domaći odbrambeni igrači i izbacili loptu u korner. Nakon kornera, Živković je odlično šutirao iz okreta sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta zamalo završila iznad prečke.

Domaću su smanjili rezultat na 1:2 u 79. minutu. Aut sa leve strane u visini šesnaesterca gostiju je izveo Milovanović. U stilu nekadašnjeg ljubimca domaće publike Ljube Baranina, ubacio loptu na šest-sedam metara od gola Bajića, Perendija je pogledom ispratio loptu bez namere da interveniše, a to je iskoristio Jovanović koji je spretno lobovao golmana Nišlija.

Poslednjih desetak minuta igre nije donelo promenu rezultata pa su Nišlije, nakon poslednjeg zvižduka odličnog sudije Mažića, proslavile pobedu sa svojim navijačima koji su činili većinu publike na stadionu u Surdulici.



RADNIK-RADNIČKI 1:2 (0:1)

Stadion Radnika.

Gledalaca: 1000.

Sudija: Milorad Mažić (Vrbas).

Strelci: -0:1 Kojić 18. -0:2 Stojanović 70. -1:2 Jovanović 79.

Žuti kartoni: Đorić, Radović, Ivić (Radnik), Tomić, Petrović (Radnički).

RADNIK: Čančarević, Milovanović, Žarković, Gojković, Milovanović, Đorić (od 54. Ivić), Pejčić, Radović, Kjeremeh (od 46. Arsenijević), Stanković (od 73. Jovanović), Zlatanović.

RADNIČKI: Bajić, Petrović, Miloš Živković, Perendija, Stanković, Tomić, Arsić (od 75. Popara), Stojanović, Noma, Travančić (od 70. Mrkić), Kojić (od 88. Stanojević).


Na konferenciji za novinare, održane nakon završetka utakmice, prisustvovali su treneri obeju ekipa i izneli svoje vidjenje utakmice.

Milan Rastavac, trener Radničkog:

”Mislim da su svi, manje-više, mogli da budu zadovoljni viđenim na ovoj utakmici, koja je bila dinamična i interesantna. Obe ekipe su se trudile da igraju fudbal, a sudija je pustio da se igra, nije bilo bespotrebnog seckanja. Imali smo sreću da smo u talasima svojih napada postigli golove i to nam je to obezbedilo dominaciju. Utakmicu smo držali pod kontrolom, sve dok Radnik nije uspeo da smanji i onda je nastupio period igre u kojem je svašta moglo da se desi. Radnik se pokazao kao ekipa koja hoće da igra, da se nadmeće i ja verujem da će u nastavku sezone pronaći način da izađu iz ove rezultatske krize. Čestitao bih svojim igračima, a zahvalio navijačima koji su ponovo u velikom broju došli da nas podrže…”

Bratislav Živković, trener Radnika:

“Čestitam Radničkom na pobedi, ali i mojim momcima na borbenosti, požrtvovanju, htenju… Jednostavno, u ovom periodu rezultati nisu po našoj želji, ali ohrabruje me što sam u svlačionici video jednu odlučnost i rešenost da stvari krenu na bolje. O samoj utakmici ne bih mnogo, Nišlije su vešto kaznile naše greške i slabosti i postigle dva gola posle kojih nam je bilo mnogo teže da se nadamo dobrom rezultatu iako smo sve pokušali da se potpuno vratimo u utakmicu…”

 


25 .kolo Superliga Srbije
Spartak ŽK 1 : 1 Napredak
Čukarički 1 : 1 Rad
Javor Matis 2 : 0 Borac
Vojvodina 2 : 3 Crvena zvezda
Partizan 3 : 0 Metalac
OFK Bačka 1 : 0 Mladost
Novi Pazar 0 : 1 Voždovac
Radnik 1 : 2 Radnički (N)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 25 20 4 1 64
2 Partizan 25 18 4 3 58
3 Vojvodina 25 17 3 5 54
4 Radnički (N) 25 11 6 8 39
5 Mladost 25 11 5 9 38
6 Napredak 25 10 7 8 37
7 Javor Matis 25 9 9 7 36
8 Spartak ŽK 25 9 7 9 34
9 Voždovac 25 10 4 11 34
10 Čukarički 25 8 6 11 30
11 Metalac 25 6 8 11 26
12 Rad 25 6 8 11 26
13 OFK Bačka 25 7 3 15 24
14 Radnik 25 5 6 14 21
15 Borac 25 4 6 15 18
16 Novi Pazar 25 4 4 17 16