XS
SM
MD
LG

Radničkom ni dva gola nisu bila dovoljna za pobedu!

Prva liga

17.kolo

Vranje :  Dinamo – Radnički 3:2 (1:2)

Radnički: Bulajić, Ćirić,  B. Mančić,  Nikolić, Marković, Vasić,  D. Petrov, N. Mančić, Ristov, Spasić,  M. Mančić .

Rezerve: Ilić,  Davidović, Bućković, Memedović, Đurić, Stojanov, Filipović.

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Derbi "južne pruge" očekivao se s velikim nestrpljenjem. Vranjance je pokrenula pobeda u Novom Sadu, a Piroćanci su poraženi na svom terenu, mada nezasluženo, od Jagodine. Uz sve to, Radnički danas bez dvojice organizatora igre Filipa Tolića i Lazara Čordašića,  zbog parnih žutih kartona i ubojitog Nemanje Petrova koji već duže ,,vuče,, povredu.

  Nova imena u timu su  povratnici Stefan Ćirić i Davor Petrov i mladi talentovani Darko Vasić. U napadu, umesto Nemanje Petrova igraće Nemanja Mančić.  

1

Meč je počeo otvorenom igrom oba tima. Posebno je Radnički iznenadio prvim napadima.

7.minut Udarac Ristova iz daljine, golman je uz mnogo napora zaustavio loptu.

 Igra se po lošem vremenu, pada kiša i veoma je hladno, kaže naš kolega iz Vranjskih novina.

10.minut Nema prilika, borbeno sa obe strane. Teren težak za igru što će otežati posao i igračima, ali i sudiji Milanoviću.

16.minut Prema prvim utiscima, Radnički deluje smirenije, sigurnije na sredini terena. Gosti su u prvim minutima meča uspeli da ,,umire,, domaće i za sada kontorlišu igru. Nema prilika za gol, Igra se na sredini terena. Sudija Milanović drži meč u svojim rukama. Nema pritisaka i incidenata. Oko 300 gledalaca prati utakmicu. Možda je loše vreme uticalo na posetu.

18.minut Nema golova, 0:0.

23.minut Dobra kombinacija fudbalera Radničkog na sredini terena, dubinska lopta Ristova do brzonogog Nemanje Mančića koji je pobegao beku, ušao u 16 metara i poslao loptu na pravo mesto.

23.minut GOOOOOL Nemanja Mančić 0:1

25.minut Taktički mudra igra Piroćanaca i čvrsta igra na sredini terena dali su rezultata. Radnički igra sigurnije. Očekuju se napadi domaćina.

27.minut. Gosti koriste brzoplete napade domaćih i organizuju brze kontraudare. Posle centaršuta sa leve strane, fudbalski majstor Denis Ristov sa 16 metara šutira i trese mrežu.

27.minut GOOOOOL Denis Ristov 0:2

35.minut Prva prilika za domaće. Pred golom gostiju u dva navrata su domaći napadači šutirali, ali je Ivan Bulajić bio na visini zadatka.

37.minut Prema rečima našeg kolege Dragorada Stanića i Piroćanca Milče Veljkovića, vlasnika kafane  "Konak" , koga često zovemo, Radnički za sada deluje mnogo organizovanije i sigurnije u odnosu na domaćina.

40.minut Najopasniji domaći napadač, Piroćanac Željko Dimitrov pobegao je beku Radničkog Boži Mančiću koji ga je srušio i Milanović je pokazao na penal.

40.minut Goool  Aleksandar Stojković penal 1:2

45.minut Kraj prvog poluvremena. U poslednjem minutu gledaoci su negodovali, ali je sudija Milanović svirao samo korner za domaćina. Prvi deo završen je vođstvom Radničkog od 2:1. Prema ocenama naših sagovornika, rezultat je potpuno realan. Kako će biti u nastavku, videćemo. Ono što iz iskustva možemo da procenimo, Radnički mora da nastavi da igra kao u prvom delu. ,,Beli,, ne smeju da dozvole da se brane. Poznato je kakav je pritisak sa svih strana u Vranju. Treba igrati! Sudija Milanović odlično je ,,delio pravdu,, . Penal nad Dimitrovim je postojao! Nadamo se da neće podleći pritisku koji se očekuje u nastavku!

45. minut  1:2

54.minut Za sada nema očekivanih napada domaćih. Radnički i dalje igra sigurnije i deluje zrelije. Sudija Milanović pokazao je, zbog drugog starta, prvi karton na utakmici mladom Darku Vasiću.

55.minut Slobodan udarac Ristova sa 30 metara, lopta završava preko gola.

56.minut Nema promene u sastavima timova za sada.

58.minut Domaćí su organizovali dobar napad. Željko Dimitrov je asistirao, a Suraku pogodio mrežu!

58.minut Goool Suraku 2:2

r

65.minut Marjan Živković ne želi da rizikuje. Zbog žutog kartona i snažnih startova, plašeći se crvenog kartona, zamenio je Darka Vasića i uveo Marka Memedovića. Po tri žuta kartona sudija Milanović pokazao je u oba tima.

68.minut Marko Mančić je ušao u 16 metara, dao jak for i golman je padom u noge uhvatio loptu.

70.minut Ponovo Željko Dimitrov u akciji i ponovo je pronašao Surakua, ali je strelac drugog gola ovoga puta, srećom, loše šutirao.

72. minut Utisak iz Vranja je da su piroćanci dozvolili domaćinu više prostora i priliku da preuzmu inicijativu i češće ugrožavaju gol Bulajića.

80.minut Piroćanci prave grešku koje smo se plašili. Iako pokušavaju da ugroze protivnički gol, pogotovo u kontri preko Nece Mančića, ipak su više orijentisani na odbranu svog gola što otvara prostora domaćinu za češće napade. Srećom po Piroćance i Vranjanci nisu uspešni u završnici, a i odbrana Radničkog za sada deluje veoma dobro, golman Bulajić takođe. Najveći problem pirotskom timu predstavlja razigrani Piroćanac Željko Dimitrov.

87.minut Ko će koga ako ne svoj svoga. Piroćancima Željko Dimitrov nije odgovarao, ali jeste Vranjancima. Denis Ristov je u 16 metara srušio gostujućeg fudbalera, a Željko Dimitrov rešio utakmicu iz penala. Naše strepnje su se obistinile!

 

87. minut Goool penal Željko Dimitrov 3:2

 

90.minut Domaći nastavljaju da napadaju. To su im omogućili gostujući igrači. Da li spontano ili taktički, tek u drugom poluvremenu igra je promenjena. Prvo poluvreme i vodjstvo od 2:0 pokazalo je jedno lice Radničkog. U nastavku sve je bilo drugačije. Domaći su umeli to da iskoriste. Sudija je produžio igru za 5 minuta. U tom periodu Željko Dimitrov je pripremio još dve prilike Nigerijcu Surakuu koje on nije iskoristio.
     Ocena Piroćanaca koji su pratili meč, da je sudjenje bilo izuzetno korektno i da su oba penala postojala.

95.minut Kraj. Dinamo je ,,poklonom" gostiju u drugom poluvremenu s dva penala i mnogo grešaka gostiju u pristupu igri osvojio bodove za koje slobodno možemo reći da nisu potpuno zasluženi. Pobedili su zahvaljujući Željku Dimitrovu i načinu igre gostiju u nastavku. U prvom delu videlo se ko je bolji tim. Radnički je tako prosipao sve što je uradio u prvih 45 minuta i od pobede u rukama, na kraju izgubio meč. ,,Beli" su sami sebe pobedili. Ili im je Piroćanac Željko Dimitrov presudio!


17 .kolo Prva liga Srbije
Sloboda 1 : 2 Inđija
Mačva 2 : 1 Zemun
Bežanija 3 : 1 Proleter
Dinamo 3 : 2 Radnički
Jagodina 3 : 0 Kolubara
Budućnost 1 : 1 OFK Odžaci
OFK Beograd 0 : 1 BSK Borča
Sindjelić 3 : 1 ČSK Pivara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva (-1) 17 12 2 3 37
2 Sloboda 17 8 6 3 30
3 Radnički 17 8 2 7 26
4 ČSK Pivara 17 6 7 4 25
5 Inđija 17 7 4 6 25
6 Zemun 17 5 9 3 24
7 Proleter 17 6 6 5 24
8 Budućnost 17 6 6 5 24
9 Sindjelić 17 5 7 5 22
10 Dinamo 17 6 4 7 22
11 Jagodina 17 6 3 8 21
12 Bežanija (-1) 17 4 9 4 20
13 BSK Borča (-1) 17 6 3 8 20
14 OFK Odžaci 17 3 7 7 16
15 Kolubara 17 2 9 6 15
16 OFK Beograd 17 1 6 10 9