XS
SM
MD
LG

Vuk Radivojević: Iskupio sam se za prvu utakmicu

Košarkaši Igokee sjajnu sezonu krunisali su pobjedom u posljednjem, 26. kolu ABA lige protiv Partizana rezultatom 70:64, čime su na najbolji mogući način spustili zavjesu na ovosezonsko učešće u regionalnom takmičenju.

Aleksandrovčani su završili na petoj poziciji, što je najveći uspjeh kluba poslije osvajanja prvog mjesta u ligaškom dijelu takmičenja 2013. godine. Oba puta ekipu je predvodio trener Dragan Bajić koji je ponovo uradio sjajan posao. Bila je ovo peta domaća pobjeda Igokee nad Partizanom, a najzaslužniji za nju je kapiten Vuk Radivojević koji je meč završio sa 20 poena. Iskusni bek odigrao je na visokom nivou, čime se odužio za lošu predstavu u prvom duelu sa Partizanom.

"Želeo sam da se iskupim našim navijačima za moje loše izdanje u Beogradu, što je možda bila moja najlošija utakmica u karijeri. Tada sam ispao totalno iz ritma pa sam hteo da se iskupim. Odigrali smo jako dobru utakmicu i na kraju došli do petog mesta u ABA ligi, što je fenomenalan uspeh. Bili smo na visokom nivou celu sezonu, sa najmanjim budžetom u ligi igrali smo konstantno, što nas je dovelo do ove pozicije. Što je najbitnije, jedina smo ekipa koja je kroz takmičenje prošla bez promena u odnosu na početak sezone", naglasio je Radivojević.

Rezultati 26. kola i tabela

Igokea je u prvom poluvremenu imala i 16 poena prednosti, ali je Partizan agresivnom odbranom uspio da dođe do izjednačenja. Domaći su odlučujuću prednost od osam poena napravili predvođeni Miroslavom Pašajlićem, koji je u tim trenucima nanizao svih šest poena, dok su neophodni predah za završnicu dobili Radivojević i Džejms Robinson.

Partizan će poslije večerašnjeg duela (21 čas) Crvene zvezde i Budućnosti saznati rivala u polufinalu. Ukoliko Zvezda savlada Podgoričane, isti rivali srešće se u polufinalu, dok bi Partizan za protivnika imao Cedevitu. Tim Veljka Mršića pobijedio je FMP sa 104:92 i time zauzeo drugo mjesto na tabeli, a na ovom meču je krilni centar gostiju Džona Bolden pogodio sedam trojki iz sedam pokušaja. Prvi mečevi polufinala trebalo bi da budu igrani između 18. i 20. marta, a drugi i potencijalna majstorica za sedam odnosno 14 dana. Sinoć je rješavana borba za opstanak, jer je Krka igrala sa Cibonom, a Zadar sa Olimpijom.