XS
SM
MD
LG

Zvezda sveti Superkup

Najveći derbi srpskog ragbija 13 Dorćol – Crvena zvezda u centru pažnje je bogatog ragbi vikenda koji je pred nama u Beogradu. U razmaku od samo dve nedelje, dva najtrofejnija srpska kluba već će se sastati drugi put ove sezone u meču koji se igra u nedelju 19. marta (16.00) na stadionu FK BASK Arena na Carevoj Ćupriji u okviru 2. kola Prve lige Srbije.

Aktuelni šampion je krajem februara na istom terenu bio bolji u Superkupu Srbije (32:30) i tako osvojio prvi pehar u sezoni, ali su prošle godine crveno-beli u ukupnom skoru bili uspešniji, 3:2 u pobedama. Dva od tri pobede Zvezda je ostvarila u finalima – Superkupu i Kupu Srbije, da bi ipak Dorćolci u najbitnijem meču sezone, finalu plej-ofa slavili sa 26:10. U poslednjih deset utakmica ekipe su podelile pobede, po pet za svaku ekipu, međutim u ukupnom skoru u dosa da odigranih 30 utakmica Dorćol je znatno uspešniji – 24 trijumfa, naspram šest koliko iz imaju Zvezdaši.

- Pre dve nedelje obe ekipe odigrale su jako kvalitetnu utakmicu koja je mogla da bude i drugačije završena. Nema puno nepoznanica među nama, samo je pitanje ko će moći da računa na jači sastava jer su obe ekipe u 1. kolu imale problema sa povređenim igračima – rekao je igrač – trener Dorćola Dalibor Vukanović čija je ekipa u na startu šampionata bila bolja od Radničkog iz Niša (42:10).

Težak raspored za Zvezdu se tako nastavlja, posle poraza u Superkupu, u 1. kolu Prve lige Srbije crveno-beli su igrali nerešeno u večitom derbiju sa Partizanom (30:30). Razlog za zabrinutost uz povrede nekolicine bitnih igrača jeste što je u obe utakmice u poslednjim trenucima ispuštena pobeda.

- Nismo zadovoljni startom sezone, u obe utakmice pala nam je koncentracija u poslednjim trenucima i to ne sme da nam se ponavlja. Nadamo se da ćemo u nedelju biti jači za odsutne igrače jer nas sigurno očekuje teška utakmica – kaže prvotimac Zvezde Vlada Dedić.

Publika na FK BASK Areni će u nedelju imati prilike da gled dupli program jer se u kasnijem terminu (18.00) takođe u 2. kolu sastaju Partizan i Radnički iz Niša. Prvobitno Nišlije su trebale da budu domaćini, ali je odlučeno da se domaćinstvo zameni, pa se meč igra u Beogradu.

Prethodno program u srpskom ragbiju 13 ovog vikenda otvaraju i mlađe kategorije. U subotu 18. marta (12.00) na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima, održaće se Kup Beograda u ragbiju 9 za kadete. Biće to prvo ovogodišnje okupljanje mlađih kategorija čime i zvanično počinje sezona. Igraće se turnirski, a sistem će zavisiti od broja prijavljenih ekipa. Potvrđeno je za sada da će se takmičiti Partizan, Crvena Zvezda, Dorćol i Novi Beograd.