XS
SM
MD
LG

Prva proljećna radost Tekstilca Kort

Tekstilac Kort je stigao do prvih proljećnih bodova. Nakon poraza od Borca i Kozare, sazreli su prvi plodovi koji su uvijek najslađi onda kada je i najteže.

Radost fudbalera Tekstilca Kort / foto: Aleksandar Cvijanović

Ovaj meč je potvrdio da fudbal ima svoju široku ulogu, da ljude povezuje, da jača prijateljstva, ali da ih ponekad pošalje na različite strane. Učitelj i učenik, Dragan Vukša i Zoran Dragišić, bili su potvrda svega izrečenog.

Oba znanjem potkovani, džentlmeni za kakvim fudbal Srpske vapi, neuzvisivi i "mekani" i kod pobjeda i kod poraza.

Tekstilac je poveo u 19. minutu kada je David Gatarić majstorski izveo slobodan udarac, a Saša Stijepić pogodio cilj. Onda je Dejan Zarić pokazao da umije igrati kada gosti spavaju, krišom se ušunjao pred gol i poravnao rezultat.

Međutim, Igor Susaković je donio novo vođstvo i trijumf domaćinu. Onda je u 77. minutu Amir Kukavica povrijedio ruku i završio u Domu zdravlja u Derventi. Svi na stadionu su mu poželjeli brz oporavak, ali on nije mogao nastaviti utakmicu.

Gosti su u 80. minutu preko Nebojše Stjepanovića pogodili prečku. Da su izjednačili, odnijeli bi zasluženi bod. Ovako, pobjeda je pripala Dervenćanima.

I to je zasluženo...

TEKSTILAC KORT - SLOBODA 2:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 Stijepić (17), 1:1 Zarić (39), 2:1 Susaković (74).
Stadion: Tekstilca u Derventi.
Gledalaca: 300.
Sudija: Rajko Đorđić (Bijeljina).
Žuti kartoni: Đuričić, Kremenović, Komlenović (Tekstilac Kort), Ćulum, Stjepanović, Savanović, Sladojević, Zarić (Sloboda).

TEKSTILAC KORT: Plisnić, Rastović (od 81. min. Ćorić), Jolović, Kovač, Đuričić, Stijepić, Kremenović, Jandrić (od 57. min. Simić), Susaković, Komlenović, Gatarić. Trener: Zoran Dragišić.

SLOBODA: Petrović, Ćulum, Stjepanović, Malbašić, Savanović (od 84. min Travar), Babić (od 62. min. Đukarić), Sladojević, Gračanin, Kukavica (od 77. min. Lazendić), Milosavljević, Zarić. Trener: Dragan Vukša.

Igrač utakmice: Igor Susaković (Tekstilac Kort).