XS
SM
MD
LG
06.04.2017 Administrator

Ana Radović u "Klubu 1000"

U proteklih 65 šampionata , koliko se rukomet igra na ovim prostorima, samo 14 rukometašica u okviru najelitnijeg  takmičenja uspelo je da dostigne cifru od 1000 datih golova. Jedna od njih je kapiten trenutnog lidera superligaškog karavana Srbije za žene, ekipe Medicinara, Ana Radović. Dete šabačkog superligaša , nakon povratka u matični klub pre pet godina iz    uspelo je da postigne fantastičnih 1000 golova , što predsavlja podatak za divljenje i poštovanje.

Foto: RSS

Za početak recite nam nešto o Vašoj rukometnoj karijeri:

Karijeru sam započela u Medicinaru, a zatim kao mlada perspektivna igračica prešla u podgoričku Budućnost gde sam odigrala 8 takmičarskih sezona i sa ekipom osvojila brojne trofeje. Nakon toga jednu sezonu sam odigrala u Danskoj ali sam se zbog porodičnih razloga vratila u Šabac sa namerom da tu završim rukometnu karijeru. Što se tiče reprezentativne karijere igrala sam za reprezentativne selekcije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore.

1000 golova u protivničkim mrežama  lako ili teško?

Volim rukomet i kad izađem na teren razmišljam samo kako da moja ekipa pobedi. U prvom planu mi nikad nije da budem najbolji strelac na utakmici već sam uvek spremna da se podredim kolektivu. Golovi dolaze samo od sebe kao plod dobre igre kolektiva ali i moje želje da izgaram na terenu i dam sve od sebe da moja ekipa pobedi. Sigurno nije bilo lako ali kada imate ovakav pristup svakoj utakmici od one sa najslabijim protivnikom pa do derbi mečeva, dođete do ovakvog uspeha. Naročito me inspirišu kvaliteni protivnici i jake utakmice. U tome uživam, a kada uživate u onome što radite onda to izgleda veoma lako.

Kako ste se osećali u trenutku kada ste na utakmici protiv Bekamenta postigli 1000 –ti pogodak?

Presrećna sam što sam imala priliku da taj jubilarni pogodak postignem u mom rodnom gradu, pred svojim navijačima i familijom. Velika je star ostvariti podvig da budete među 14 igračica koje su u istoriji rukometa na ovakvim prostorima postigle 1000 golova. Ukoliko se samo setimo koje su sve igračice, vedete i reprezentativke igrale na ovim prostorima utoliko moj rezultat ima još veći značaj.

Ujedno ste trenutno i vodeća na listi strelaca Super lige sa 101 postignutim pogotkom. U čemu je tajna uspeha?

Posebne tajne nema. Treba na teren izaći uvek maksimalno spreman i motivisan i rezultat neće izostati. Svakako da deo tajne leži i u dobrim saigračima bez kojih ovaj uspeh nije moguć.

Medicinar na čelu prvoligaškog karavana.Za mnoge poznavaoce rukometa iznenađenje?

Kad sam se vratila iz Danske u matični klub ciljevi nisu bili veliki. Budžet kluba je bio mali dok se klub takmičio u Prvoj ligi Centar. Kada smo ostvarili plasman u Super ligu cilj je bio da se obezbedi opstanak u najeleitnijem takmičenju. Cilj je uspešno ostvaren, klub je zauzeo sedmo mesto. Osnovni cilj naredne takmičarske sezone je bio ulazak u plej of. Na osnovu zacrtanog cilja i formirana je ekipa. Međutim kada smo prvi deo takmičenja završili na prvom mestu ambicije su porasle pa smo u skladu sa tim pojačali ekipu i doveli iskusnog stratega Sašu Boškovića koji ekipu predvodi u trci za šampionsku titulu.

Šta očekujete u nastavku šampionata?

Cilj kluba je osvajanje titule prvaka i to ne krijemo. Ali do toga ima još dosta toga. Predstoji još dosta teških utakmica ali se nadam da ćemo uspešno završiti ovogodišnji šampionat i titulu podariti našem Šapcu.


6 .kolo Play Off
Naisa 30 : 33 Bekament Bukovička Banja
Medicinar 37 : 25 Jagodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 12 10 0 2 20
2 Bekament Bukovička Banja 12 9 0 3 18
3 Jagodina 12 3 0 9 6
4 Naisa 12 2 0 10 4