XS
SM
MD
LG

Fudbalski putevi Uroša Košutića (26)

 

Preko Pećinaca i Starih Banovaca do Tajlanda

 

  Čudni su putevi fudbalski! Uroš Košutić (26) je, svojevremeno, kao talentovan omladinac došao u Donji Srem 2011 godine, u kojem je stekao punu afirmaciju. Posle nekoliko sezona provedenih u pećinačkom klubu, jednu godinu je igrao u Dunavu, srpskoligašu iz Starih Banovaca. Fudbalski put ga odvodi na „daleki Istok“ – na Tajland!

  - Na preporuku kumova, koji su na Tajlandu nekoliko godina, rešio sam da probam neštro novo u životu – počinje priču Uroš Košutić – S obzirom da sam ovde bio bez posla i video da u našem fudbalu nema perspektive, veoma lako i brzo sam doneo ovu odluku. Nakon šest meseci sam shvatio da je odluka bila prava u svakom smislu. U Fatalungu, gradu na jugu Tajlanda, predajem engleski u jednoj osnovnoj školi, deci uzrasta od 6 do 8 godina,. Prioritet mi je rad u školi, a uz put sam uspeo da uskladim i obaveze prema fudbalu.

  Fudbal na Tajlandu?

  - Do kluba sam došao tek nakom mesec dana rada u školi i nakon dva meseca boravka na Tajlandu. Klub se zove Phatthaung FS i takmiči se se u četvrtom rangu (Thai League 4). To je poluprofesionalna liga, gde svaki igračima ugovor. Kao i u školi, prihvaćem san izvanredno. U školi sam od 8.00 do 15.00, a potom idem na stadion koji je nedaleko od mog stana. Naporno jeste, ali rad sa decom pre podne i fudbal posle podne pričinjavaju mi veliko zadovoljstvo. Fudbal je na Tajlandu u velikoj ekspanziji, što se najbolje vidi po organizaciji, infrastrukturi, sportskoj opremi, kao i po međusobnim odnosima unutar kluova, gde je poslovanje kolektiva na prvom mestui. Stranaca ima iz svih delova sveta, Afrike najviše. Kao i svuda u svetu, i na Tajlandu ima poprilačn broj Srba, koji se bave profesionalno fudbalom.

 

 

Uroš Košutić

Sa klubskim kolegom

Rad sa decom