XS
SM
MD
LG

Milutinović u Tuluzu

Reprezentativac Srbije u ragbiju 13 Vladimir Milutinović nalazi se na korak od prelaska u francuski Tuluz Olimpik XIII. Prošle sezone igrač godine u Srbiji dobio je poziv da dođe na probu u redove člana najjačeg francuskog šampionata – Elita 1 i u narednih desetak dana imaće šansu da se izbori za profesionalni ugovor.

Prvotimac Partizana obeležio je 2016. godinu u srpskom ragbiju 13 pošto je bio prvi strelac lige sa 16 postignutih eseja i to sa jedva navršenih 17 godina. Istovremeno, Milutinović je sa juniorskim timom crno-belih osvojio čak pet trofeja prošle sezone: Kup Beograda u ragbiju 13, Kup i prvenstvo Srbije u ragbiju 13, te Kup i šampionat Srbije u ragbiju 9. Na većini turnira je bio najbolji strelac i igrač.

 

Vladimir Milutinović profil

 

- Veoma sam uzbuđen zbog ukazane prilike, spreman sam maksimalno da dam sve od sebe i nadam se najboljem – kratko je izjavio po dobijanju poziva Milutinović.

Pažnju šire javnosti, skrenuo je pošto je krajem 2016. godine pokrenuo kampanju na stranici HYPERLINK "http://www.gofundme.com" www.gofundme.com kako bi skupio dovoljno finansijskih sredstava da se upiše na Globalnu ragbi liga akademiju (GRLA), jednu od najprestižnijih ragbi ustanova za razvoj mladih igrača. U međuvremenu, njegove igre na startu sezone za Partizan privukle su pažnju francuskog kluba i san o profesionalnoj karijeri bi uskoro mogao da se realizuje drugim putem.

 

Admir Hadžić i Vladimir Milutinović

 

- Ovo je veliko priznanje prvo za samog Milutinovića, a potom za naš klub ali i čitavu ragbi 13 organizaciju. Vlada je igrač koji se nalazi u našem sistemu ragbija od početka i uspeli smo zajednički da dođemo do tog nivoa da se bori za ugovor u Francuskoj, iako nema još ni 18 godina. Verujemo u njegov veliki talenat, odnosno najpre verujemo i njegovu odlučnost i radne navike i očeujemo da će napraviti veliku karijeru – rekao je trener Partizana Admir Hadžić.

Milutinović nije jedini talenat iz srpskog ragbija koji je interesantan stranim klubovima, dobre igre reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2017. godine skrenule su pažnju na potencijal koji srpski ragbisti ne sumnjivo poseduju i tek se očekuju transferi u jače evropske lige.