XS
SM
MD
LG

"Desetka" sa ukusom gorčine

„Građevinarke“ za 39 minuta postigle 10 golova, ujedno tada utakmica prekinuta, jer su gošće ostale sa šest igračica. Nečuveno! Umesto da izveštaj počnemo sa lepom igrom i goleadom, nažalost započinjemo ga sa nefudbalskim stvarima. Naime, ŽFK Jagodina obrukao se gostovanjem na Banjici na prvenstvenoj utakmici 9. kola Prve lige za žene pošto je pokušao da „švercuje“ četiri igračice što su delegat i sudijska trojka sprečili, pa je zbog toga utakmica kasnila trideset minuta. Jagodina je u Beograd došla sa 17 fudbalerki, međutim prilikom satavljanja protokola delegat je ustanovio da četiri devojčice nemaju pravo nastupa, tri zbog manjka godina u odnosu na ono što propisi dozvoljavaju i jedna devojčica nije imala uredno overenu legitimaciju, tako da je trener Miroslav Jevremović mogao da računa na usluge 13 fudbalerki. Prilikom indentifikacije fudbalerki na terenu, pri prozivci na jedno prezime javljale su se četiri druge devojke, a datum rođenja i očevo ime ni jedna nije znala, što je odmah probudilo sumnju za nečasnu radnju.
Upoređivanjem lika devojaka na terenu sa fotografijama u legitimaciji jasno je bilo kao dan da se radi o klasičnom švercu, jer su četiri devojke pokušale da igraju na tuđu legitimaciju.

Da nije tužno bilo bi smešno: Kada je trener Jagodine Miroslav Jevremović, koji je ujedno i pomoćnik selektora u Kadetskoj reprezentaciji Srbije, uvideo da mu prevara nije uspela pokušao je da opravda svoj „gest“ problemima u kojima se nalazi jagodinski prvoligaš i plašeći se eventualnih sankcija zahtevao je od delegata da se utakmica registruje par – forfe ( 3:0) za domaćina, kao da Jagodina nije doputovala u Beograd. Službena lica na ovom meču su isključivo poštovala fudbalska pravila i zahtevala da se „šverceri“ udalje sa terena i da Jagodina počne utakmicu sa preostalih devet igračica. Ni tu nije kraj nečastivosti trenera Jevremovića. Kako su fudbaerke Rada počele da pune mrežu njegovog tima on je signalizirao devojkama da se žale na povrede, kako bi ostali na terenu sa šest devojaka što automatski znači i prekid utakmice. To se i desilo u 39. minutu kada se treća devojka požalila na mučninu, a pre toga su dve devojke napustile teren, prva u 15. , druga u 20. minutu, navodno zbog povreda. A da se situacija može još više zakomplikovati govori i činjenica da je devojci, koja je osetila mučninu u 39. minutu kada je utakmica i prekinuta, ukazana pomoć od strane lekara ŽFK Rad, a ovaj je za svaki slučaj uputio devojku na pregled na VMA. Na svu sreću radilo se o trenutnoj slabosti organizma. Ne smemo ni da pomislimo šta bi se desilo da je devojka koja je završila na VMA bila jedna od švercovanih i da je bilo ugroženo njeno zdravstveno stanje. Takođe ne možemo da zamislimo da čovek koji radi u Fudbalskom savezu Srbije ne zna ko ima pravo nastupa za prvi tim i da se bavi stvarima koje nemaju veze sa sportskim fer - plejom, ali to je već pitanje za odgovorne, pre svega u FSS čiji je Jevremović službenik. Ovako je dotični gospodin obrukao svoj klub, koji je u velikim poteškoćama,  svoj grad, Fudbalski savez Srbije i sport, uopšte.

Za 39 minuta igre domaćin je bio daleko bolji, postigao 10 lepih pogodaka i bar još toliko propustio stopostotnih prilika. Uprkos ubedljivoj pobedi fudbalerke Rada su sa gorčinom napustile teren, jer što je Jevremović učinio to je pravi skandal. Da li na ovakvim primerima da vaspitamo decu? Eh, moj Jevremoviću!

Golove za „građevinarke“ postigle su: Marija Milošević u 6., 10., 20., i 31. minutu, Danijela Mirčetić u 11., Neda Civrić u 16., 24. i 30., Suzana Tanasković u 38. i Ivana Ćorluka u 39. minutu.

Na ovom meču za ŽFK Rad nastupile su: Todorović, Miljković, Babić, Polić, Pantović, Milošević, Tanasković, Civrić, Mirčetić, Simić, Ćorluka. Igrale su još: Marković, Milosavljević, Mikolić, Milenković.

FOTO: Olga Đorđević


Kolibri 2 : 1 Mačva
Rad 10 : 0 Jagodina
ŽGFK Lavice Dubočica 3 : 0 Šumadija 1903
Trijumf 0 : 1 Polet
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 9 8 1 0 25
2 ŽGFK Lavice Dubočica 9 5 2 2 17
3 Trijumf 9 5 1 3 16
4 Polet 9 4 2 3 14
5 Šumadija 1903 9 4 1 4 13
6 Kolibri 9 3 1 5 10
7 Mačva 9 3 0 6 9
8 Jagodina 9 0 0 9 0