XS
SM
MD
LG

Banjica dobila superligaša!

"Građevinarke" su minimalnom pobedom nad ekipom Trijumfa ostvarile svoj 10 trijumf  i dva kola pre kraja takmičenja ispunile cilj zacrtan pre početka prvenstva. Gol odluke postigla je Una Miljković u 41. minutu.

Fudbalerke Rada obezbedile su prvo mesto i plasman u viši rang takmičenja dva kola pre kraja takmičenja u Prvoj ligi Srbije “Građevinarke” su minimalnom pobedom nad ekipom Trijumfa ostvarile svoj 10 trijumf i ispunile cilj zacrtan pre početka prvenstva. Ekipa sa Banjice je tokom celog prvenstva bila na čelu tabele, a u 12 kola ostvarila je 10 pobeda, jedan remi i poraz.

ŽFK Trijumf: Mijailović, Lazarević ( od 67. Gojak), Gačić Tanović, Penčić, Vasić (od 78. Knežević), Radisavljević, Mirković, Milisavljević, Jovanović ( od 60. Mitić), Samčović.

ŽFK Rad: Miković ( od 55. Todorović), Miljković, Smiljković, Mičić ( od 89. Nikolić), Polić, Pantović, Tanasković ( od 87 Miletić), Milenković ( od 81. Babić), Mirčetić ( od 65. Civrić), Simić, Ćorluka.

Kada je bilo i najpotrebnije Radovke su pokazale karakter i u najboljoj utakmici u prolećnom delu prvenstva”otpisale” ekipu Trijumfa, jedinog konkurenta za plasman u elitni rang takmičenja.

U prvom poluvremenu “građevinarke” su bile opasnije, ali, ipak, prvu priliku za postizanje pogotka propustile su fudbalerke Trijumfa. Igrao se četvrti minut utakmice, Sara Milosavljević je izbegla pažnji “građevinarki” i našla se oči u oči sa golmankom Sofijom Miković, ali “jedinica” nebesko – plavih je na vreme istrčala i hrabrom intervencijom sprečila vođstvo domaćina. Samo dva minuta kasnije uzvratile su Radovke kontrom u kojoj su učestvovale Mičićeva, Milenkovićeva i Mirčetićeva, ali je ova poslednja za malo zakasnila da sprovede loptu u mrežu. Već u 8. minutu “nebesko – plave” su mogle da povedu iz opravdano dosuđenog jedanaesterca kojemu je prethodio prekršaj Sare Milosavljević nad Milicom Smiljković u šesnaestercu domaćina. Odgovornost je preuzela Nevena Mičić i njen udarac sa 11 metara bravurozno je odbranila Ivana Mijailović i najavila da će izrasti u jednog od junaka utakmice. U 13. minutu beležimo još jednu uspešnu intervenciju golmanke Trijumfa koja je uspela da ukroti snažan i neugodan udarac Danijele Mirčetić. Tri minuta kasnije Adrijana Tanović je pokušala iz slobodnog udarca sa 30 metara da iznenadi Mikovićevu, međutim golmanka Rada je dobro intervenisala i izbacila loptu u korner. U 29. minutu nakon prekršaja nad Mirčetićevom, na ivici kaznenog prostora, Smiljkovićeva je izvela slobodan udarac i pogodila prečku. Potpunu dominciju na terenu “građevinarke” su krunisale vođstvom u 41. minutu.  Udarac iz ugla sa desne strane, izvela je Danijela Mirčetić, lopta je završila na drugoj stativi, visoko je skočila Una Miljković i snažnim udarcem glavom “pocepala” mrežu nemoćne Ivane Mijailović, na radost svog tima.

Nastavak je doneo nova uzbuđenja. Prve su pripretile fudbalerke Trijumfa u 47. minutu kada je na idealan centaršut Branke Lazarević, Suzana Jovanović za malo zakasnila da pošalje loptu u praznu mrežu.Radovke su i tokom drugog poluvremena imale inicijativu, nizale šansu za šansom, ali su golovi izostali, pre svega zbog odličnih odbrana Ivane Mijailović. Pokušala je Ivana Ćorluka u 55, 60. i 63. i Suzana Tanasković  u 58. minutu, ali golmanka Trijumfa je briljirala među stativama. Jedinu priliku za domaćina u drugom poluvremmenu imala je Željana Gojak, ali je Jelena Polić požrtvovano “uklizala” i na vreme izblokirala njen udarac i sprečila poravnanje rezultata. Poslednju priliku na utakmici imala je omladinska reprezentativka Srbije Nevena Mičić, ali je njen atraktivan udarac iz voleja prohujao tik pored stative. Sledeću utakmicu "građevinarke" dočekuju ŽGFK "Lavice" Dubočica u nedelju 14.05.2017 u 19h pod reflektorima na glavnom terenu stadiona kralj Petar Prvi. 

 


14 .kolo Prva liga Srbije
Mačva 4 : 0 Rad
ŽGFK Lavice Dubočica 5 : 0 Kolibri
Trijumf 3 : 0 Jagodina
Polet 2 : 0 Šumadija 1903
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 14 11 1 2 34
2 Trijumf 14 8 2 4 26
3 Polet 14 6 4 4 22
4 ŽGFK Lavice Dubočica 14 6 3 5 21
5 Mačva 14 7 0 7 21
6 Šumadija 1903 14 6 2 6 20
7 Kolibri 14 4 4 6 16
8 Jagodina 14 0 0 14 0