XS
SM
MD
LG

Veliki uspeh mladih trsteničkih košarkašica

Iz Kladova sa državnog prvenstva za pionire u košarci,mlade trsteničanke vratile su se u svoj grad sa osvojenim bronzanim medaljama. One su pobedile ekipu „Radivoje Korać“ iz Beograda rezultatom 61:37. Za najboljeg strelca na ovom prvrnstvu proglašena je trsteničanka Sofija Sarić,koja je postigla 143 poena,u proseku 36 koševa po utakmici.Predsednik i trener ŽKK Trstenik Dragan Ristić zahvalio se svima koji su pomogli da otputuje i vrati se iz Kladova.

Mlade trsteničke košarkašice sa trenerom Bojanom Dekićem

Ovo je veliki uspeh za ovaj mali grad,za naš mali klub, jer smo uspeli da rezultatima budemo ispred ekipa državnih prvaka, beogradskog Partizana, ekipe Radivoja Koraća i Ženski akademski novosadski klub.Izuzetno sam zadovoljan i čestitam našim mladim košarkašicama na uspehu, treneru Bojanu Dekiću, predsedniku opštine Trstenik Aleksandru Ćiriću, ljudima iz Sportskog saveza Raši lješeviću predsedniku i sekretaru Obradoviću, kao i ljudima iz školskog omladinskog sporta Banetu Starčeviću,predsedniku Nadi Kovačević.Nadamo se da ćemo i dalje imati dobre rezultate“, rekao je Dragan Ristić.

Trener mladih trsteničkih košarkašica Bojan Dekić dodaje da su košarkašice Trstenika imale veliko opterećenje, jer su za četiri dana igrale četiri utakmice i izdržale lavovski. Svaku utakmicu su igrali u istom ritmu od početka do kraja. Bronzane devojke su po dolasku u Trstenik svečano dočekali i čestitali na velikom uspehu predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić, članica Opštinskog veća zadužena za oblast sporta i omladine Nada Sarić i predsednik Sportskog saveza Raša Lješević.