XS
SM
MD
LG

Poledica se opet "okliznuo"

U razmaku od samo 24 sata, iz niškog Radničkog, već drugi put se obraćaju javnosti zvaničnim saopštenjem. Inicijalna kapisla za reagovanje u niškom superligašu bio je nastup Mirka Poledice, predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnosti”. Javne objave Mirka Poledice na društvenim mrežama su preneli i sportski portali u Srbiji, što je bilo dovoljno “teoretičarima zavera” da isfabrikuju ambijent u kome se Radničkom “na nekom drugom mestu”, a ne na fudbalskom terenu, ugadja mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Inače, Poledici juče nije bilo prvi put da insinuira “nameštanje rezultata” kad je FK Radnički Niš u pitanju.

Da podsetimo. Uoči utakmice u Lučanima izjava Poledice je glasila:

 

Ne treba posebno komentarisati primetni sarkazam “sindikalca” u vezi tima i igre Nišlija, ali najavu nameštanja svakako bi trebalo. Neko, ko se predstavlja zaštitnikom profesionalnih fudbalera, ne bi trebao da dozvoli sebi da učestvuje u ovakvim stvarima, koje bespotrebno dižu tenzije, a nisu utemeljene ni na kakvim argumetima. Uostalom, ukoliko postoje argumenti, zna se kako odgovorni ljudi postupaju s njima.

Nekoliko sati pred početak dvoboja Nišlija i novosadske Vojvodine na Karađorđu, ponovo se oglasio Mirko Poledica:

 

 

Jeste, u malo blažem obliku nego kada je to bilo pred utakmicu u Lučanima, ali svakako sa jasnom namerom.

Sve ovo je do te mere iziritiralo, inače poslovično mirnog i pre svega kulturnog čoveka, šefa stručnog štaba Radničkog iz Niša, Milana Rastavca, koji je obraćanje medijima nakon utakmice sa Vojvodinom, započeo sledećim rečima:

“Psihoze koje se stvaraju pred utakmice, uništavaju sve vezano za fudbal- kaže Milan Rastavac, trener Radničkog.- Pravi se pritisak koji utiče na sve aktere. To je nesportski i nenormalno. To je stravično, jer kada izađemo na teren, ja ne prepoznajem svoju ekipu. Ko je koga puštao? Pa sve se videlo. Zašto se nipodištava naš rad čitave godine. Ovo zaista nema smisla. U drugim okolnostima, meč bi bio bolji. Bilo je dinamično, bilo je šansi ali i mnogo nervoze. “

Uostalom, šta su rekli treneri obeju ekipa, a šlagvort im je, takodje, bilo pisanje Mirka Poledice:

Nije onda ni čudo, što u niškom superligašu ovako javno reaguju. Nadomak su cilja da se posle nekoliko decenija vrate na staze stare slave, visoko su pozicionirani na tabeli i imaju sve razloge da očekuju plasman u Evropu. Sa puno gorčine, ali i opravdanja reaguju na to što neko zakulisnim radnjama pokušava da ih spreči u tome.

Prenosimo deo saopštenja FK Radnički:

"Lažnim optužbama izvršen je ogroman pritisak na nas, koji se povećava iz dana u dan, kako se približava kraj prvenstva. Ovako nešto je nedopustivo, i Radnički će insitirati da se otkriju oni koji stoje iza ovoga. Nadamo se da su sada zadovoljni svi ti takozvani dušebrižnici srpskog fudbala, koji su nesportskim ponašanjem unizili sport. Nažalost negativni komentari i konstantni napadi na FK „Radnički“ odrazili su se na jučerašnju utakmicu. Očigledno je da su te krajnje manipulacije ostavile traga na fudbalere koji nisu mogli da izdrže psihološki pritisak, tako da nisu uspeli da dođu do pobede na terenu."

Saopštenje u celosti možete pročitati na zvaničnom sajtu Nišlija na fkradnickinis.rs

Jedno je sigurno, a to je da mnoge Nišlije žele, da Mirko Poledica najavi pobedu gostiju u sredu u Nišu, i da kao po običaju bude dobar prognozer. Kao u Lučanima i Novom Sadu.

 

Mirko Poledica


Crvena zvezda 4 : 0 Radnički (N)
Partizan 5 : 0 Mladost (L)
Vojvodina 1 : 0 Javor Matis
Napredak 1 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 37 30 4 3 58
2 Crvena zvezda 37 30 4 3 55
3 Vojvodina 37 22 6 9 43
4 Mladost (L) 37 18 6 13 36
5 Radnički (N) 37 15 9 13 32
6 Napredak 37 16 8 13 30
7 Voždovac 37 14 6 17 27
8 Javor Matis 37 11 10 16 22