XS
SM
MD
LG

Šampionski ples Radovki

U najboljoj utakmici sezone “građevinarke” su savladale ekipu Lavica iz Leskovca sa 3:2. i potvrdile da su zasluženo i uverljivo osvojile šampionsku titulu.

ŽFK Rad: Miković, Miljković, Polić, Pantović, Tanasković, Mičić ( od 77. Babić), Milenković ( od 89. Jovanović), Civrić, Mirčetić ( od 69. Smiljković), Simić, Ćorluka.

ŽGFK Lavice: Petković, Jovanović,T. Nikolić, Milenković ( od 68. Krumov), Jojić, I.Savić ( od 73. Mitić), M. Nikolić ( od 90+2 J. Savić), Smiljković ( od 56. Ristić), Dubroja, Aleksić ( od 31. Marjanović), Kostić.

Šampion je odigrao šampionski! U derbi utakmici 13. kola Prve lige Srbije, ujedno i najboljoj utakmici sezone, Radovke su savladale ekipu Lavica iz Leskovca sa 3:2 i potvrdile da su zasluženo i uverljivo osvojile šampionsku titulu. Bila je to rapsodija devojaka u teget sportskoj uniformi, mada sve pohvale idu i na račun Leskovčanki koje su pružile snažan otpor, tako da je 600 prisutnih gledalaca na stadionu Kralj Petar I zadovoljno otišlo kući.

Pre početka utakmice, s obzirom da su “građevinarke” dva kola pre kraja prvenstva obezbedile plasman u elitu, Nikoslav Bjegović, koordinator za ženski fudbal, je u ime FSS uručio šampionski pehar kapitenu nebesko – plavih gracija Danijeli Mirčetić.

Radovke su furioznim početkom, posle svega desetak minuta igre,slomile otpor žilavih Lavica i načele mrežu Milice Petković. Na asistenciju Ćorluke, Milenkovićeva je bila na pravom mestu i egzekucija je bila neminovna. Od tog trenutka fudbalerke Rada igraju sve bolje i bolje. Po tepihu stadiona Kralj Petar Prvi vezao je samo jedan tim, tim u teget sportskoj opremi. U šansama su se našle Mirčetićeva u 14. Ćorluka u 16. i Civrićeva u 21. minutu i malo je nedostajalo da se prednost uveća. Međutim, u jeku potpune terenske inicijative domaćeg tima gošće su iskoristile jedinu grešku uže odbrane “građevinarki” i preko Miljane Nikolić došle do poravnanja rezultata u 24. minutu. Ipak, kratko je trajalo slavlje Leskovčanki. Samo četiri minuta kasnije Danijela Mirčetić je izvela slobodan udarac sa desne strane, a Civrićeva je elegantnim skokom i trzajem glavom “zakucala” loptu u sam gornji levi ugao nemoćne Milice Petković. Posle vođstva nastavile su “građevinarke” da vezu sitan vez po terenu. Ređale su se akcije za akcijom, sve lepša za lepšom, bilo je “uklizavanja”, preciznih pasova, brzih promena mesta,”ginulo” se za loptu na svakom pedlju terena, sevale su kontre, tako da je publika mogla da uživa u raspevanoj igri devojaka sa Banjice. Bio je to odmor za oči, raj za dušu. Do kraja prvog poluvremena, uz atraktivnu igru Radovki, stvoreno je nekoliko izglednih prilika, Simićeva u 29. Mirčetićeva u 31. ( direktno iz kornera pogodila stativu, lopta se odbila u gol – aut), Civrićeva u 41, Pantovićeva u 43. minutu, ali su one ostale neiskorišćenje što zbog odličnih intervencija golmanke Milice Petković, što zbog male nepreciznosti “građevinarki”.

I u nastavku utakmice devojke u teget opremi su nastavile da atraktivnim potezima oduševljavaju publiku. Prvo je pripretila Tanaskovićeva u 48, potom Milenkovićeva u 65, Mičićeva u 71, Pantovićeva u 75. i Tanaskovićeva u 80. minutu,ali se i ovog puta u nekoliko navrta istakla golmanka Lavica, a mali procenat udaraca je završio tik pored gola. Posle osamdeset minuta konstantnog presinga  ritam utakmice je postepeno opao, a za iznenađenje se potrudila Sanja Krumov u 83. minutu, kada je iskoristila pa​d kocentracije “građevinarki” i poravnala rezultat. Međutim, Radovke se nisu mirile sa remijem već su furioznim napadima nastojale da dođu do pobede, i do nje stigle u drugom minutu nadoknade vremena. Tanaskovićeve je probila po desnoj strani a potom se odlučila na udarac, lopta je pogodila prečku,odbila se negde oko “penaltika”, natrčala je Mirjana Babić i kroz zgusnutu odbranu Lavica plasirala loptu u mrežu, za konačnih 3:2. Ubrzo je i sudijska trojka dala znak da je utakmica završena, tako da je počelo šampionsko slavlje građevinarki ,prvo na terenu potom nastavljeno u restoranu “Rad”.

Uz prigodnu zakusku, šampionsku tortu, video prezentaciju učinka ekipe u sezoni, dodelu zahvalnica, igru i pesmu slavlje je tajalo do kasno u noć.Šampionke, šampionski!

 

 

 

 

 


13 .kolo Prva liga Srbije
Šumadija 1903 1 : 3 Mačva
Jagodina 0 : 7 Polet
Kolibri 1 : 1 Trijumf
Rad 3 : 2 ŽGFK Lavice Dubočica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 13 11 1 1 34
2 Trijumf 13 7 2 4 23
3 Šumadija 1903 13 6 2 5 20
4 Polet 13 5 4 4 19
5 ŽGFK Lavice Dubočica 13 5 3 5 18
6 Mačva 13 6 0 7 18
7 Kolibri 13 4 4 5 16
8 Jagodina 13 0 0 13 0