XS
SM
MD
LG

Nišlije za istoriju, Zvezda opet ruši Dorćol

Dva mesta – četiri želje! Najbolje srpske ragbi 13 ekipe ovog vikenda igraju završnicu Kupa Srbije, u nedelju 4. juna igraju se oba polufinala. Pošto nije bilo iznenađenja u četvrtfinalnim duelima, za prvi trofej u sezoni u konkurenciji su sve četiri ekipe iz Grupe A Prve lige Srbije.

Nedelju dana pošto nisu uspeli protiv Partizana da potvrde opstanak u društvu najboljih za jeseni deo sezone, ragbisti Radničkog iz Niša će ponovo dočekati istog rivala (16.00). Crno-beli su jedini tim koji je ove sezone slavio na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair, gde su već padali Crvena zvezda i Dorćol.

Dorćol - Crvena zvezda

Prošlog vikenda Partizan je slavio sa 48:10, koji je i u prvom delu Grupe A Prve lige Srbije u Beogradu bio ubedljiv – 60:10. Tim Admira Hadžića je jedini od velike trojke srpskog ragbija 13 lako izlazio na kraju sa Nišlijama, kojima će to biti sigurno motiv da ostvare istorijsku pobedu i plasiraju se u prvo finale Kupa.

U drugom polufinalu koje se igra nešto kasnije u nedelju (19.45) na FK BASK Areni u Beogradu u reprizi prošlogodišnjeg finala sastaju se veliki rivali, Dorćol i Crvena zvezda. Najtrofejniji srpski klub, Dorćol, nalazi se u u najvećoj krizi u istoriji, koja se odslikava u tri vezana teška poraza upravo od Zvezde.

Nakon što su preokretom u poslednjim trenucima izgubili finale Superkupa Srbije (32:30), crveno-beli su Dorćolce redom dobijali u šampionatu Srbije i Balkan Super Ligi sa 50:20, 46:0 i 51:10. Sva tri rezultata podjednako odslikavaju sjajnu formu Zvezde i lošu sezonu aktuelnog šampiona koji se još uvek bori da ne ispadne u Grupu B za drugi deo sezone.

Dorćol - Crvena zvezda

U ukupnom zbiru, Dorćol je daleko uspešniji rival jer je slavio u 25 od prethodnih 34 mečeva, među kojima su pobede u sedam različitih finala, što nacionalnih prvenstava, što u Kup i Superkup duelima. Sa druge strane u devet trijumfa Zvezde ulaze i pobede u finalu plej-ofa Prve lige 2014. i prošle sezone u finalima Superkupa (30:0) i Kupa Srbije (36:20).

Crveno-beli su bez sumnje motivisana da potvrdi preuzimanje primata u domaćim okvirima od Dorćola, ali isto tako aktuelni šampion u nedelju može da računa na povratak nekoliko ranije povređenih igrača, tako da se očekuje zanimljiv duel. Podatak za istoriju je da je Dorćol do sada igrao sve finalne utakmice u domaćim takmičenjima od ponovnog pokretanja ragbija 13 na ovim prostorima 2001. godine.

Parovi polufinala Kupa Srbije, nedelja 4. jun: (16.00) Radnički – Niš, (19.45) Dorćol – Crvena zvezda.