XS
SM
MD
LG

GL Morava: Lasta bez poraza "doletela" u viši rang

Posle dve godine, koliko se takmiče u Gradskoj ligi grupa Morava, fudbaleri Laste iz Vitkovca, mesta na sredokraći puta Kraljevo - Kragujevac, ostvarili su veliki uspeh plasmanom u viši rang Međuopštinsku ligu Kraljevo. Mladi predsednik kluba Tomica Gunjić uspeo je da na najbolji način motiviše najpre sportske prijatelje iz sela a potom i fudbalere da za kratko vreme stvore jak klub i uigraju ekipu koja zaslužuje sve čestitke. Najpre su na kraju polusezone imali najbolje "prolazno" vreme a to su potvrdili i na kraju. I to ubedljivo u odnosu na ostale ekipe iz lige.

- Prezadovoljni smo učinkom na kraju trke za bodove - kaže Gunjić. Bez poraza smo prvi pritom osvojili smo 52 boda i ostvarili 16 pobeda uz dva remija, oba na strani, sa Starom čaršijom i Miločajcem. Gol razlika od 56:14 najbolje ilustruje kakve navalne igrače imamo.

Lasta je već na samom startu prvenstvene sezone najavila da ih ništa ne može zaustaviti u pohodu na MF ligu. Na prva dva meča rivalima su čak 11 puta pogodili mrežu a za to vreme primili su samo jedan gol. I to govori o superiornosti ovih momaka. Posle svega usledila je velika radost i fudbalska euforija u ovom mestu iz kojeg je generacijama stasavao po neki od talentovanih igrača koji su kasnije imali i uspešne internacionalne karijere. No, do ovog uspeha put nije bio nimalo lak.

- Klub koji je osnovan daleke 1952. godine uspešno se takmičio punih 48 godina. Onda su naišli teški dani pa smo izvesno vreme igrali na našem terenu pod imenom Proleter Lasta. To nije bilo dugoročno rešenje i klub prestaje da postoji. Naravno, uvek smo bili u mislima da opet krenemo iznova. I to se desilo pre dve godine. posle više od decenije i po - naglašava Gunjić.

 

Lsta - Vitkovac prvak Gradske lige Morava

 

Espresno u viši rang

Najpre su, pre godinu dana postali novi članovi Gradske lige Morava a već u ovoj krenuli su u prave fudbalske juriše. Zanimljivo je da ekipu čine momci iz Vitkovca. Meštanin je i trener Saša Kojić do pre nekoliko godina uspešni fudbalski delilac pravde a od pre nekoliko dana i kouč CE kategorije..

 

Detalj sa meča Lasta - Miločajac

 

- Mi smo cenili sve naše rivale. Uvek su bili dobrodošli, lepo smo ih ugostili, kao i oni nas i u takvoj atmosferi uspeli smo od samo starta da zaposednemo vrh tabele i na tom mestu i završimo prvenstvo. Igrači su dali maksimum nisu se štedeli na terenu jer liga je dosta kvalitetna pa je uvek trebalo ozbiljno pristupiti svakom meču - kaže trener Kojić.

Sada sledi poduža pauza u kojoj će, kako nam rekoše, rukovodstvo učiniti sve da klub bude i dalje stabilan i da ako se ukaže prilika opet razmišljaju o pokušaju da se preskoči još jedan stepenik. Što da ne, nada nikad ne umire!

Uprava i igrači

Upravu kluba čine: Tomica Gunjić, predesednik i članovi Čedo Nedeljković, Dragan i Goran Gunjić, Dragan Matović. U planu je i imenovanje sportskog direktora a to mesto predviđeno je Maru Pavlović. Trener je Saša Kojić a igrači: Stevan Zdravković, Srđan Petrović, Milan i Marko Nikolić, Vladimir Čedić, Marko Miljojković, Milorad Miladinović, Lasta:Jovan Kojić, Jovan i Vladimir Miletić, Jovan i Ivan Gunjić, Nebojša i Slavoljub Ristović, Milun Savić, Aleksandar Jovanović, Miroslav i Aco Radojković, Nenad Perišić, Marko Gavrilović, Marko Milivojević.

U poslednjem kolu gost Laste bio je Miločajac iz Miločaja.

 

Akcije ukrasile meč poslednjeg kola Foto: STOLE

 

LASTA - MILOČAJAC 1:0 (1:0)

VITKOVAC - Gledalaca 100. Sudija: Sverislav Todorović (Grdica) 7. Strelac: Kojić u 20. (Lasta). Igrač utakmice. Marko Nikolić (Lasta)

Lasta: Zdravković -., Petrović 6,5, Ma. Nikolić 7,5, Mi. Nikolić 7 (Miladinović -), Čedić 6,5, Miljojković 7, Kojić 7, Miletić 6,5 (N. Ristović -), J. Gunjić 6,5 (S. Ristović 6,5), I. Gunjić 7, Savić 7

Miločajac: Petrović 7, Nedeljković 6, D. Arsenijević 7, Trifunović 7, Đurović 6,5, M. Grujičić 6, Janićijević 6 (Luković -), M. Arsenijević 6,5, D. Grujičić 7, Milosavljević 6,5, Novaković 6 (Đokić -)

 


Vrnjci 0 : 3 Zgodačica
Jovo Kursula 4 : 2 Stara Čaršija
Šumadija 3 : 3 Kablar
Lasta 1 : 0 Miločajac
Jedinstvo 3 : 1 Mladost 1981
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lasta 18 16 2 0 50
2 Jedinstvo 18 11 1 6 34
3 Jovo Kursula (-1) 18 10 1 7 30
4 Vrnjci 18 9 3 6 30
5 Zgodačica 18 9 2 7 29
6 Mladost 1981 18 7 2 9 23
7 Stara Čaršija 18 5 3 10 18
8 Šumadija 18 5 3 10 18
9 Miločajac (-1) 18 5 3 10 17
10 Kablar 18 2 2 14 8