XS
SM
MD
LG

Bratstvo 1946 novi član Prve lige Srbije!

Prigrevica  malo  vojvođansko selo od 4500 stanovnika za koje do sad niko nije ni čuo južno od Beograda, od subote ponosno nosi epitet šampionskog sela. Ove sezone fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 kao prvoplasirana ekipa Srpske lige Vojvodina plasirali su se u Prvu ligu Srbije, a rukometaši RK PIK Prigrevica kao prvoplasirana ekipa bez ijednog poraza uz samo jedan remi plasirali su se iz Treće lige Bačka u Drugu ligu - grupa Sever.

Foto: facebook.com/fkbratstvo


Za ovo malo mesto 2 prva mesta, 2 titule, 2 pehara su ogroman uspeh. Šta da poželi jedno vojvodjansko selo kojem kao i ostalim selima u Srbiji preti odlazak mladih trbuhom za kruhom, tražeći neke bolje uslove za život?! Neko može samo da želi da ima ovakve sugradjane koji ulažu u svoj klub, svoje selo, svoju omladinu.

U subotu fudbaleri su podigli pehar pred prvenstveni okršaj sa FK Bačkom 1901 iz Subotice i sa drugom postavom odigrali nerešeno 1:1 i tako stavili tačku na više nego uspešnu sezonu 2016/2017.

Rukometaši su takodje u subotu odigrali poslednje kolo savladavši RK Spartak Vojput 2 rezultatom 27:24 uz odličnu partiju Kozlovačkog sa 8 pogodaka i standardno dobru rolu Mandićca koji je dodao 7 pogodaka.

Svečani čin uručenja pehara, za razliku od fudbalera, rukometaše Prigrevice očekuje u nedelju 11.6.2017 u 19h kada će odmeriti snage sa reprezentacijom lige koju će činiti najbolji pojedinci iz ostalih ekipa.

Ovo je istorija za jedno Srpsko selo, za jednu Prigrevicu, a da sve bude još lepše, sve su to čuli i meštani Prigrevice jer su se titule slavile do ranih jutarnjih časova, takodje prvi put u istoriji zajedno su proslavljali fudbaleri i rukometaši.