XS
SM
MD
LG

Susret kompanije Discovery i komiteta „Pariz 2024“ kao podrška održavanju Olimpijskih igara u Evropi

Čelnici kompanije Discovery sastali su se sa Bernarom Lapaseom (Bernard Lapasset) ko-predsednikom komiteta „Pariz 2024”, organizacije koja kandiduje grad Pariz za domaćina Olimpijskih igara 2024  

 

 

Pariz - Predstavnici kompanija Discovery i Eurosport, doma Olimpijskih igara u Evropi, sastali su se sa članovima komiteta Pariz 2024, organizacije koja  kandiduje grad Pariz za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine, kako bi pružili podršku inicijativi da se Igre 2024. godine održe u Evropi.

 

Dejvid Zaslav (David Zaslav), direktor kompanije Discovery Communications, je izjavio: „Bili smo veoma radosni kada smo obezbedili prava prenosa Olimpijskih igara širom Evrope u periodu od 2018. do 2024. godine, bez obzira na mesto njihovog održavanja. Kao prava globalna kompanija koju predvode lokalni eksperti i timovi, Discovery dobar deo svojih aktivnosti sprovodi u Parizu i u Los Anđelesu. Prema tome kao dom Olimpijskih igara u Evropi uzbuđeni smo što smo u mogućnosti da pružimo podršku gradu Parizu u nastojanju da 2024. godine vrati Olimpijske igre u Evropu.”

 

 

Žan-Bri Peret (Jean-Briac Perrette) – direktor i predsednik kompanije Discovery Networks International i Piter Haton (Peter Hutton) – direktor Eurosporta sastali su se sa Bernarom Lapaseom (Bernard Lapasset) ko-predsednikom komiteta „Pariz 2024” tokom Rolan Garosa, turnira koji Eurosport prenosi u preko 50 zemalja širom Evrope.

 

Žan-Bri Peret je na sastanku govorio o posvećenosti kompanije Discovery da približi Olimpijske igre većem broju ljudi, preko još većeg broja uređaja i da stvori drugačije iskustvo praćenja Igara novoj i mlađoj publici. Realizacija ovog plana počinje naredne godine kada su na programu Zimske olimpijske igre u Pjongčangu. Eurosport će prenositi preko 100 događaja uživo i na zahtev, na svim uređajima, u bilo koje vreme i na taj način će omogućiti da Igre u Pjongčangu postanu digitalno najdostupnije Olimpijske igre širom Evrope.

 

 

Toni Estange (Tony Estanguet), trostruki Olimpijski šampion i ko-predsednik komiteta Pariz 2024, je rekao : „Zahvalni smo kompanijama Discovery i Eurosport koje podržavaju našu kandidaturu za Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024. godine. Počastvovani smo njihovom podrškom. Nosioci prava prenosa Igara, kao što je kompanija Discovery, imaju značajnu ulogu u Olimpijskom pokretu. Njihova uloga ne ogleda se samo u prenošenju Igara publici širom sveta, već i u obezbeđivanju osnovnih resursa i pomoći da sport približimo našim društvima.”

 

Bernar Lapase je rekao: „Podrška našoj kandidaturi od strane kompanija Discovery i Eurosport, još jednom ukazuje na snažno jedinstvo i čvrstu posvećenost širom Evrope da se Olimpijske i Paraolimpijske igre vrate u Pariz za stogodišnji jubilej 2024. godine. Igre u Parizu 2024. dočekaće ljude širom kontinenta i širom sveta kako bi prikazale najbolje sportske događaje i prenosile Olimpijski duh u samom srcu našeg prepoznatljivog grada.”

 

Piter Haton, direktor Eurosporta je dodao: „Kao stanovnik Pariza, veoma sam ponosan na strast prema sportu koju ovaj grad ima, kao i na njegovu sposobnost da iznese velike događaje. Pokušaćemo da u najboljem svetlu predstavimo ne samo ovaj grad ili državu, već celu Evropu. Olimpijske igre u Parizu 2024. godine pružile bi šansu ljudima širom Evrope da prate vrhunski i ekskluzivni sadržaj Igara. Veoma smo uzbuđeni zbog toga.”

 

Međunarodni olimpijski komitet je u junu 2015. godine objavio da je kompanija Discovery Communications nosilac ekskluzivnih multimedijskih prava prenosa Olimpijskih igara za 50 zemalja i teritorija u Evropi u period od 2018-2024. godine.

 

 

O kompaniji Discovery Communicatons 

Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) zadovoljava znatiželju i podstiče angažovanost svojih najvernijih fanova velikim brojem ne-igranih, dečijih i sportskih programskih brendova. Sa 3 milijarde gledalaca koji prate Discovery portfolio koji je dostupan kao besplatna ili TV platforma dostupna uz pretplatu u više od 220 zemalja i teritorija, Discovery portfolio čine globalni brendovi kao što su Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, Science and Turbo/Velocity, kao i OWN: Oprah Winfrey Network u Sjedinjenim Državama, Discovery Kids u Latinskoj Americi i Eurosport, kao vodeći pružalac lokalno relevantnih, vrhunskih sportskih sadržaja i dom Olimpijskih igara u Evropi. Discovery je korisnicima dostupan na svim uređajima, kako putem Discovery VR usluge, Eurosport Player-a, Dplay-a,  tako i dodatne TV Everywhere ponude koja uključuje GO portfolio TVE aplikacija i Discovery K!ds Play. Za više informacija posetite: www.discoverycommunications.com