XS
SM
MD
LG

Završnica Rolan Garosa 2017

Uzbudljivo Otvoreno prvenstvo Francuske bliži se kraju, posle 13 dana takmičenja u Parizu, predstojećeg vikenda na programu su finalni mečevi.

 

Suzan Lenglen trofej će po prvi put podići Simona Halep ili Jelena Ostapenko i tako postati 13 teniserka u drugoj dekadi XXI veka, koja je osvojila gren slem turnir. U polufinalu, Rumunka je posle velike borbe u tri seta savladala Čehinju Karolinu Pliškovu, dok je letonska teniserka, u danu kada je napunila 20 godina, nadigrala favorizovanu Timeu Bačinski i posle tri seta izborila plasman u finale. Prvi put posle Mime Jaušovec 1983. godine, teniserka koja nije bila među 32 favoritkinje igraće za titulu na Rolan Garosu, a Ostapenko je i najmlađa finalistkinja turnira u Bulonjskoj šumi još od Ane Ivanović 2007. Simona Halep nije uspela u finalu 2014. da savlada Mariju Šarapovu, a ako ostvari i sedmu pobedu na ovogodišnjem Rolan Garosu, od ponedeljka biće prva teniserka sveta.

 

Finale u konkurenciji dama počinje u subotu u 15:00, a od 17:00 na programu je finale muških dublova, gde se sastaju novozelandsko-američki par, Majkl Venus - Rajan Harison i američko-meksička kombinacija, Donald Jang - Santjago Gonzales, koji su posle velike borbe u tri seta savladali Nenada Zimonjića i Fernanda Verdaska u polufinalu.

 

U nedelju, tačno u podne na programu je finale u konkurenciji ženskih parova, a takmičenje u Parizu završava se poslednjim obračunom za Trofej musketara, koji počinje u 15:00.

 

Eurosport će direktnim prenosima ispratiti završnicu Rolan Garosa, a posle svakog finalnog meča na programu je uživo emisija „Gem, Set i Mats“, sa Barbarom Šet i Matsom Vilanderom.