XS
SM
MD
LG

GL Kraljevo: Mineral sa Rudna u novoj sezoni u višem rangu

Fudbalski klub "Mineral 2015" sa Rudna, planinskog mesta na nadmorskoj visini od 1000 metara, ovih dana ima razloga za slavlje. I ne samo igrači i malobrojno rukovodstvo već i žitelji ovog lepog i živopisnog planinskog mesta koje je udaljeno od Kraljeva pedesetak kilometara.

- Klub smo osnovali 2015. i ta godina je dodata na ime kojim smo ga krstili - Mineral. U prošloj sezoni osvojili smo drugu poziciju i ta godina je bila pre svega generalna proba za ovu tek završenu. Dobro smo proučili igre naših rivala i eto nas u višem rangu - kaže Andrija Miljković, predsednik kluba.

Ekipa je sastavljena od igrača iz ovog mesta ali i okolnih destinacija uglavnom Raške i Kraljeva.

Ekipa Mineral 2015. prvak Gradske lige Ibar Foto Stole

- Reč je o mladoj ekipi čije vreme će tek doći - naglašava Miljković. No, nećemo razmišljati samo o budućim dobrim rezultatima, pre svega u Međuopštinskoj ligi Kraljeva, već ćemo dužnu pažnju posvetiti mlađim kategorijama iz kojih ćemo crpiti one najtalentovanije za prvu postavu. Za sada pažnja se posvećuje i pionirskoj selekciji koja nastupa u ligi Fudbalskog saveza Tutin, Raška, Novi Pazar.

Seniori su, ipak, u prošloj sezoni bili pravi hit kod ljubitelja fudbala ne samo u Rudnu već i okolnim mestima.

Pehar kapitenu Filipu Andriću predao je Gradimir Košanin Foto STOLE

- Na našem igralištu vri kao u košnici kada igramo utakmice kao domaćini zahvaljujući našim vernim navijačima. Trudimo se da sve rivale dočekamo kako to i dolikuje ljudima iz ovih krajeva. Znamo da proslavimo svaki uspeh ali i da stojički izdržimo neko od naših slabih izdanja na terenu.

Sudeći po položaju na tabeli ali i pogledu na statistiku više razloga ima za zadovoljstvo.

- Najpre likujemo što smo prvi sa prednošću od 12 bodova pred prvim pratiocima i što su naši igrači bili veoma raspucani postigavši čak 72 pogotka a naša mreža zatresla se samo 24 puta. Doživeli smo pritom dva poraza i ostvarili jedan remi, sve u gostima.

Interesovanje za fudbal u ovom mestu je osvajanjem prvom mesta i plasmana u viši rang takmičenja još više poraslo. A posle slavlja uslediće detaljna analiza onoga što je učinjeno i pripremiti se što bolje na ono što tek sledi.

Oni su ostvarili uspeh

Pored predsednika kluba Miljkovića i ljudi koji su kao sponzori pomogli klub treba za uspeh su, ipak, najzaslužniji igrači: Branimir Božović, Uroš Đoković, Milanko, Dejan, Nemanja i Marko Milošević, Aleksandar Čejović, Milanko Radovanović, Marko Čolović, Petar i Filip Andrić, Predrag i Aleksandar Nikolić, Miloš Maričić, Vladimir Popović, Miodrag Šekler, Aleksandar Marinković, Vladimir Radunković, Nemanja i Uroš Martić, Darko Erac, Oliver Ivanović.