XS
SM
MD
LG

Mačva pripreme nastavlja na Zlatiboru

Nakon desetodnevnih priprema u Šapcu, baza fudbalera Mačve od sutra biće Zlatibor. Ovaj deo priprema za superligašku sezonu je kako ističe šef Stručnog štaba Dragan Aničić i njavažniji.

„Zadovoljan sam onim što smo u proteklih nekoliko dana uradili u Šapcu, od sutra smo na Zlatiboru kada ćemo tokom desetak dana i odraditi najvažniji deo priprema. U planu je pet prijateljskih utakmica i mislim da ćemo na Zlatiboru izbrusiti formu i da ćemo spremno ući u takmičenje“, navodi Aničić.

U redovima crveno-crnih pored četiri pojačanja, golmana Nenada Filipovića, Radoša Protića, Miloša Adamovića i Lazara Ivića je i novajlija Jordan Jovanović, kapiten Borče i igrač Javora.

Šef struke Dragan Aničić najavljuje da će u narednom periodu biti angažovano još nekoliko igrača. „Da bi obezbedili jednu stabilnu igru u superligaškom takmičenju, potrebno je da angažujemo još jednog štopera i beka, kao i špic igrača, čime bi bio kompletiran igrački sastav“, ističe Aničić.

 

 

Tokom ovog prelaznog roka Mačvu su napustili Marko Stančetić, Nemanja Matović, golman Mitar Pejović i  Nemanja Milovanović. Obećanje Uprave kluba da će stremiti ka tome da u igračkom kadru okupi kvalitetne fudbalere sa ovog prostora i u ovom prelaznom roku je ispunjeno, jer je u redovima crveno-crnih, Šapčanin Miloš Adamović. Prezasićenje inostranom karijerom, uslovilo je njegov povratak u Srbiju, a posebno ističe zadovoljstvo što će u novoj superligaškoj sezoni igrati upravo za klub u kojem je ponikao i kojem kako kaže duguje mnogo.

„Ja sam Mačvino dete, ponikao sam u njoj, a sa 14 godina sam otišao u OFK Beograd. Bilo je vreme da se vratim i odužim se za sve ono što su oni meni pružili kao pioniru i kadetu, tako da sam odlučio da s evratim i pomognem ovoj ekipi u Super ligi. Ova ekipa ima kvalitet i to može da pokaže već u prvoj utakmici protiv Partizana. Dugo sam igrao u inostranstvu, došlo je do zasićenja i odlučio sam da karijeru nastavim u Srbiji, gde sam uz porodicu i svoj narod,“ objašnjava Adamović.

 

 

Sa dugim superligaškim iskustvom, Radoš Protić koji je u Šabac došao iz Fudbalskog kluba Mladost iz Lučana, nada se da će ispuniti očekivanja Uprave kluba.

„U Mačvi sam igrao pre sedam-osam godina i to je i bio jedan od razloga da prihvatim poziv Stručnog štaba i Uprave. Mačva je sada superligaš i nadam se da će moje dugogodišnje iskustvo pomoći klubu da postane stabilan superligaš“, kaže Protić.

Tokom višemesečnog angažovanja u ekipi Mačve, Lazar Ivić je kvalitetnom igrom, osvojio brojne simpatije Šapčana i nakon svega nekoliko meseci koliko je igrao u superligaškom klubu Radnik iz Surdulice, u novoj sezoni će ponovo nositi Mačvin dres.

„Drago mi je što sam se vratio u klub gde sam i napravio rezultat. Prihvatio sam poziv trenera Dragana Aničića i predsednika Ivice Kralja, nadam se da ću opravdati njihova, kao i očekivanja šabačke publike“, kaže Ivić.

 

 

Golman beogradskog Rada, Nenad Filipović kaže da po pozivu Ivice Kralja nije bilo mnogo dvoumljenja, jer mu je bio uzor tokom građenja karijere golmana.

„Prezadovoljan sam što sam deo kluba koji se nakon nekoliko decenija vratio u Super ligu. Kada sam dobio poziv od Ivice Kralja, koji mi je i kao klincu bio uzor kada sam počeo da treniram, nisam se uopšte dvoumio, bio sam iznenađen i odmah sam pristao. Nadam se da ćemo uspešno sarađivati u narednom periodu“, zadovoljno objašnjava Filipović.

Na startu superligaškog takmičenja u prvom kolu, 22. jula, Šapčani gostuju ekipi Partizana. Sudeći po tome da se na stadionu šabačke Mačve uveliko radi na rekonstrukciji i obezbedjenju uslova koje zahteva superligaško takmičenje, postoji mogućnost da će drugo kolo Super lige biti odigrano pred šabačkom publikom, kada će crveno-crni ugostiti ekipu Zemuna.

pr Ana Acan 


30 .kolo Superliga Srbije
Mačva 2 : 1 Mladost
Crvena zvezda 3 : 1 Zemun
Napredak 3 : 1 Radnički
Vojvodina 2 : 1 Rad
Voždovac 0 : 0 Čukarički
Spartak ŽK 3 : 1 Radnik
Javor Matis 2 : 1 Bačka
Partizan 5 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda (-2) 30 25 4 1 77
2 Partizan (-2) 30 20 7 3 65
3 Čukarički 30 14 9 7 51
4 Radnički 30 14 8 8 50
5 Spartak ŽK 30 14 7 9 49
6 Voždovac 30 13 8 9 47
7 Napredak 30 13 7 10 46
8 Vojvodina 30 12 8 10 44
9 Radnik 30 10 6 14 36
10 Mladost 30 9 8 13 35
11 Zemun 30 9 8 13 35
12 Mačva 30 9 4 17 31
13 Bačka 30 8 6 16 30
14 Javor Matis 30 7 4 19 25
15 Borac 30 6 5 19 23
16 Rad 30 6 3 21 21