XS
SM
MD
LG

Ragbisti i kriketaši osvojili srca Zemunaca

Silni soko i Sava uzeli trofeje, a deca osvojila srca posetilacaRagbisti Silnog Sokola i kriket ekipa Sava osvojili su trofeje na Sport festu – sportskom danu ragbija i kriketa koji je za vikend održan u šoping molu Zemun park. Preko 50 dečaka i devojčica uzrasta između 12 i 18 godina iz Beograda i okoline učestovalo je u na ovom jedinstvenom sportskom događaju u organizaciji Ragbi 13 federacije Srbije i Kriket federacije Srbije.

 

 

U cilju promocije oba sporta, talentovani mališani su na delu demonstrirali veliku požrtvovanost i znanje koje i ragbi i kriket čine veoma atraktivnim za gledanje. Posetioci su mogli da se tako upoznaju i sa pravilima, ali i sa planovima dve federacije koje pod svojim okriljem širom Srbije okupljaju nekoliko stotina mališana.

 

 

Mali ragbisti su se okušali i bezkontaktnom turniru u tačg ragbiju na kojem je učestvovalo četiri ekipe – Radnički iz Pazove, Dorćol, Crvena zvezda i pobednik Silni Soko. Simpatije je posebno prigrabila ekipa Zvezde koja je u svom sastavu imala četiri devojčice.

 

 

Sa druge strane, kriket ekipe Sava i Stari grad odigrale su zvanični meč za Kup Zemuna po T20 (tventi-tventi) pravilima. U uzbudljivom meču, mladi kriketaši Save su uspeli da ostvare veliku pobedu i tako odnesu pehar kući. Svoju podršku kriketašima dao je i popularni TV voditelj Ognjen Amidžić koji je i sam isprobao kako je to stati na centar u kriket opremi.

 

Ognjen Amidžić

 

Nakon veoma uspešnog sportskog druženja, obe federacije su najavile da će rade ponovo posetioce Zemun parka obradovati nekim novim akcijama koji ma se podiže i popularnost samih sportova, ali i pomaže društveno odgovorna aktivnost.

Ognjen Amidžić