XS
SM
MD
LG

Šampion opstao u eliti!

Šampion opstao! Aktuelni prvak Srbije u ragbiju 13, Dorćol ipak će i na jesen igrati u Grupi A Prve lige i tako ostati u trci za odbranu titule. U najvažnijoj utakmici možda i u istoriji natrofejnijeg srpskog kluba, Dorćolci su na gostovanju u Jajincimau meču 6. kola savladali Partizan sa 30:24 (24:6) i tako u niži rang takmičenja poslali Radnički iz Niša.

Nišlije najviše mogu da žala za svojim propuštenim prilikama, pošto su imali šansu da sa makar jednim osvojenim bodom u dva poslednja meča u prolećnom delu šampionata izbore opstanak. Međutim, porazi od Crvene zvezde (36:10) i Partizana (48:10) sudbinu Radničkog stavili su u ruke Dorćola.

Sve osim pobede nad crno-belima šokantno bi već sada izbacio prvaka iz elite, ali u najtežem trenutku Dorćolci su odigrali u skladu sa renomeom kluba. Predvođeni kapitenom i trenerom kluba, Daliborom Vukanovićem, aktuelni šampioni vodili su od početka do kraja, ali su tek u uzbudljivoj završnici stigli do velikih dva boda.

Veliko vođstvo koje su gosti na stadionu FK Heroj Polet stekli u drugom poluvremenu crno-beli su u nastavku polako počeli da stiži. Sve dok u 62. minutu Mihailo Ilić nije doneo izjednačenje koje ipak nije poljuljalo samopouzdanje Dorćolaca. Na osam minuta do kraja meča Aleksa Radić je postigao odlučujući esej, a nedovoljno oporavljeni Vukanović je pogodio i peti šut iz pet pokušaja i doneo konačnih 30:24.

Tako će na jesen borbu za titulu nastaviti Crvena zvezda, Partizan i Dorćol te pobednik prolećnog dela u Grupi B gde takmičenje još traje.

Rezultati Grupa A Prva liga Srbije, 6. kolo: Partizan – Dorćol 18:30 (6:24). Tabela Grupa A: Crvena zvezda 9, Partizan 7, Dorćol 4, Radnički Niš 4.