XS
SM
MD
LG
24.07.2017 Administrator

Dejan Bajić iz Beške stigao na ostrvo ruma, atletike i regea

Dejan Bajić, koji je počeo fudbalsku karijeru u Hajduku iz Beške, terajući bubamaru obišao je pola sveta. Kako sada stvari stoje, obići će i drugu polovinu, jer ima samo 23 godine.  Bio je selektiran i za reprezentaciju Srbije do 18 godina, ali nije mnogo igrao zbog povrede,  da bi zaigrao je za beogradski Železnik, potom je otišao u Grčku u Drugu ligu u Mikonos, a onda na Jamajku u prvoligaša St. Bes, gde je već dve godine.

Sa ovim klubom minule sezone osvojio je Kup Jamajke i  bio najbolji strelac. Zatresao je  23 puta mrežu i imao je deset asistencija! Na Jamajci, gde je brzina na ceni, ostavio je sjajan utisak kao venserijski brz igrač.

- Atletika je, ne samo zbog Bolta, sport broj 1 na Jamajci, ali je i fudbal veoma popularan,  imaju pet -šest liga i veoma mnogo ulažu u mlade- iznosi utiske sa ostrva „ruma, regea i atletike“ Dejan Bajić.- Igrači su veoma brzi i fizički spremni, ali zaostaju dosta u tehnici. Stiče se utisak da ne vole mnogo da treniraju. Jedan od razloga zbog čega sam se odlučio za Jamajku je što dosta igrača sa ovog ostrva igra u Meksiku. Želja mi je da zaigram u  najjačoj meksičkoj  ligi. Već za narednu sezonu bilo je razgovora da se preselim u  Meksiko u redove prvoligaša Tihuane, bio sam i na probi, ali je sve stalo jer je  federacija suspendovana i nemaju prvo na transfere. U Beogradu radim na kondiciji sa svojim dugogodišnjim trenerom Ivanom Mirkovićem. Koristimo terene u SC Olimp na Zvezdari.

Neminovno, razgovor mora da se dotakne i jamajčanskog sprintera Juseina Bolta, legedne svetske atletike:

- Bolt je na Jamajci - Bog. Zbog njega  svi trče i bave se atletikom, ali mnogo čini i na popularizaciji drugih sportova.  Nisam se još sreo sa njim. Legendarni fudbaler Alan Kol, koji je za Jamajčane kao Džaja za nas,  sa kojim sam se upoznao, pričao  je da je i Bob Marli  voleo fudbal.  Jamajka je, u celini gledano, zemlja sporta. Razlog što u  nekim sportovima nisu uspešniji na međunarodnom planu je jer ne vole baš da rade.

Dejan Bajić igra na poziciji levog i desnog krila i ovog leta imao je ponude da ode u Aziju, ali i u neke  naše klubove. I njegov trener Ivan Mirković je  uveren da za Dejana Bajića najlepše fudbalske godine tek dolaze:

- Azija me ne privlači toliko. Ne želim da se vraćam ni u našu ligu. Nastojaću da zaigram u Meksiku, što bi bila odlična odskočna daska da, potom, pokušam i u SAD, gde je fudbal, imam utisak, sve popularniji i gde igraju velike svetske zvezde. San mi je da jednog dana igram i u nekom od klubova najjačih evropskih liga...