XS
SM
MD
LG

Zvezda sijala i u Pragu

Sjajna „Crvena zvezda“ savladala je u Pragu ekipu „Sparte“ sa 1:0 i plasirala se u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Foto: fkcrvenazvezda.com

Nakon pobjede u Beogradu od 2:0, tim Vladana Milojevića bio je bolji i u Pragu od češkog velikana. Požrtvovana, pametna igra bila je odlika „crveno bijelih“, koji su prvi put zaprijetili več na samom početku preko Boaćija. Ubrzo je šansu imao i Kanga, a onda Stojković poslao loptu u kontru, Srnić je stigao i ubacio u peterac, a Boaći se samo poklonio i zatresao mrežu za 1:0. Pokušavali su domaći da ugrz mrežu gostiju, ali opet je vicešampion Srbije imao bolje prilike. Prvo je Jovičić bio neprecizan nakon duplog pasa sa Kangom, a onda se Boaći okliznuo u ključnom trenutku nakon istrčavanja Dubravke.

U nastavku prvu veliku šansu ima Jovičić, a „Sparta“ je tek u zadnjih petnaest minuta, nakon ulaska Rosickog i Lafate, počela stvarati prilike. Ben Haim je prvo pogodio stativu, pa onda  Lafata prečku, a zatim je Borjan nekoliko puta sjajno intervenisao i donio pobjedu svom timu. Valja ističa prijateljsko navijanje u jednom trenutku oba tima kada su skandirali „Kosovo-Srbija“.

„Crvena zvezda“ će sutra od 13 časova na žrijebu u Nionu saznati svog protivnika.