XS
SM
MD
LG

Konstantin dobija novo rukovodstvo i igra u Prvoj ligi?
Iako konačnih informacija još nema, u Košarkaškom klubu Konstantin izgleda da su na pomolu velike promene. Njihov potpredsednik Uroš Parlić rekao je za Južne vesti da misli da će klub dobiti novo rukovodstvo, kao i da postoji mogućnost da će sledeću sezonu ponovo igrati u Košarkaškoj ligi Srbije, iako su iz nje ispali prošle.

Nema pomena o angažovanju igrača i trenera u seniorskom timu; foto: Vanja Keser

Mogućnost za povratak u najjaču domaću ligu pojavila se zbog formiranja Druge Jadranske ABA lige. U njoj će od srpskih timova učestvovati Dinamik i Borac Čačak, a postoji mogućnost da im se pridruži i Vršac, ukoliko prođe kvalifikacioni turnir. Krajnji rok da se saznaju sve informacije, kako je rekao Parlić, je 23. avgust.

Najverovatnije će Konstantin igrati istu KLS ligu, zato što dva kluba iz lige odlaze u ABA ligu 2. KLS je imao ideju da smanji ligu za 2 tima ove sezone, ali to prema statutu može da se uradi tek u sledećoj sezoni. Ako Borac i Dinamik odu u ABA 2, Konstantin ostaje u KLS - objašnjava Parlić.

Iako nije želeo da govori više o Konstantinu, jer se tek očekuje vanredna sednica Skupštine, Parlić je rekao da je osnovna ideja da se ojača klub kroz dovođenje sponzora.

Mislim da ćemo ove sezone imati novo rukovodstvo Konstantina, treba da se zakaže Skupština ovih dana. Očekujemo novog predsednika i da klub dobije sponzora, ono što sada nemamo. Grad će verovatno dovesti nove ljude, pa neka dovedu sponzore, koji će verovatno, ako imaju novac imati i veća upravljačka prava - priča Parlić.

Iako se ne zna tačan datum održavanja Skupštine, Parlić kaže da bi to trebalo da bude u narednih 10 dana. Mlađe kategorije već su, kako on navodi, počele sa treninzima, dok za seniore čekaju da dovedu novog trenera.

Podsetimo, Konstantin je bio među najboljih 8 timova u zemlji pre 2 sezone, ali je onda trener i ceo tim otišao iz kluba, pa je prethodna godina predstavljala borbu za preživljavanje. Tome su, kako je ocenio njihov trener Ivan Simić, posebno doprinele kasne pripreme. Sada postoji realna opasnost da se ponovi isto, s obzirom na to da su nakon završetka sezone mlađi igrači nastavili da treniraju, ali to je prestalo pre više od mesec dana i do sada ni trener ni iskusniji igrači nisu angažovani.