XS
SM
MD
LG

Čelik prijeti Krupi

Utakmicom u subotu,19.08.2017. godine, između Krupe i Čelika počinje V kolo BHT PLBiH. Utakmica će se igrati na stadionu  Krupa na Vrbasu, sa početkom u 17.00h.

Krupljani su uz Vitez jedina ekipa koja nakon četiri prvenstvena kola nije ubilježila pobjedu i sigurno da će u ovaj susret ući sa ciljem da prekinu neugo dan niz. Međutim, ekipa iz Krupe je uz ekipu Mladosti, klub sa najmanje primljenih golova, svega dva, tako da trenutno uz klub iz Donjeg Kaknja predsta vljaju najbolju odbranu Lige, ali isto tako ne daju puno golova, pa na svom kontu imaju mršava 3. boda, baš kao i Čelik.

Tim iz Zenice  je sa druge strane sjajnom igrom i pobjedom protiv Radnika na Bilinom Polju od 3:0, pokazao da ima dobre igrače u veznom i navalnom redu koji mogu napraviti velike probleme svakoj odbrani u BHT PLBiH, a još više Čelikove navijače  raduje i činjenica da će protiv Krupe, trener crno-crvenih, Kemal Hafizović, moći računati na najveće ovosezonsko pojačanje, iskusnog i odličnog Aidina Mahmutovića.

Krupa je u prošlom kolu nakon tri remija ubilježila i prvi poraz i to na gostovanju kod aktuelnog prvaka Zrinjskog sa minimalnih 1:0. Čelik je sa druge strane bio ubjedljiv i sa visokih 3:0 ispratili su kući ekipu Radnika.

Strijelci u visokoj pobjedi Čelika bili su kapiten Šišić, Kouadio i Šabanović.

Ove dvije ekipe prošle sezone sastale su se međusobno dva puta. Krupa je bila uspješnija na Bilinom Polju sa 1:2, dok je meč u Krupi na Vrbasu završio sa nepopularnih 0:0. Strijelci u pobjedi Krupe nakon preokreta bili su Kajkut i Ljubenović, dok je Zeničane u vodstvo doveo Marković.