XS
SM
MD
LG

Mačva poražena od beogradskog Rada

Koliko je u sportu potrebno pored kvaliteta imati i malo sportske sreće, dokaz je današnja utakmica u Šapcu, u kojoj je ekipa Mačve savladana od beogradskog Rada rezultatom 1:2 (1:2). Više od 4.500 posetilaca svih 90 minuta bodrilo je crveno-crne, aplauzima nagrađivalo brojne šanse, ali nažalost to nije bilo dovoljno da zajedničkim snagama izbore pobedu.

Nedostatak koncentracije i pažnje crveno-crnih na samom početku utakmice, kažnjen je sa dva pogotka Beograđana u 4. i 14. minutu susreta, prvo Nenada Lukića, a potom i Vladimira Volkova, što su i jedina dva šuta u okvir gola ekipe Rada u prvom poluvremenu, dok je sa druge strane ekipa Mačve beležila  brojne šanse, ali bez uspešne realizacije. Golom Bojana Matića sa bele tačke, u nadoknadi prvog poluvremena, Šapčani smanjuju vođstvo ekipe Rada na 1:2. Više golova u drugom delu utakmice nije htelo ni goste ni domaćine, a kako je i sam šef struke beogradskog Rada Gordan Petrić rekao, od drugog gola na meču, Šapčani su bili bolji i ubedljiviji. 

Trener FK „Rad“ Gordan Petrić kaže da je ekipa Mačve od drugog gola bila bila apsolutno bolji protivnik, ali nije ih pratila sreća.

„Ne znam šta da kažem, a da bude pametno u ovom trenutku, verovatno sam dobio čir na želudcu od ovih 90 minuta. Poveli smo vrlo rano, srećom smo dali golove  možda i neočekivano za ekipu Mačve i napravili smo neki potez neshvatljiv za mene. Nismo počeli da odrađujemo one zadatke koje smo se dogovorili tokom ovog nedeljnog trenažnog ciklusa. Mačva je od drugog gola apsolutno bila bolji protivnik i nisu imali sreće da i oni daju koji gol, na kraju, mislim da su gledaoci koji su danas došli da gledaju utakmicu po ovom izuzetno teškom vremenu za igranje, mogli da vide lep fudbal i dosta borbenosti obe ekipe. Istina je da trenutno moramo da gledamo svi da skupljamo što više bodova, fudbal kod nas u Srbiji je takav, da li ćemo biti u donjem ili gornjem delu tabele zavisi od mnogo stvari. Kad to kažem, verovatno je da neće uvek zavisiti samo od nas na terenu. Ekipi Mačve i mom kolegi Aničiću koji se dobro pokazao i u prethodnoj godini kao trener, želim sve najbolje i nadam se da će u narednom periodu Mačva pokušati da izbori taj gornji deo tabele. I ja se nadam istom, ali ako Mačva bude izborila opstanak, to je onda veliki uspeh za ovaj fudbalski klub“, naveo je Petrić.

Šef stručnog štaba crveno-crnih, Dragan Aničić uputio je čestitke ekipi Rada na, kako smatra, zasluženoj pobedi, jer ekipa koja da više golova samim tim je i zaslužila pobedu.

„Ako hoćete da pobedite utakmicu, morate da igrate od prvog minuta. Nije dovoljno da igrate 75 minuta dobro, mora da se igra od prvog do poslednjeg minuta. Mi mo u nekom ciklusu traumatičnih utakmica, gde primamo golove u 90. minutu, gde nam preokreću rezultat, gde nas hvale svi posle utakmice, kako igramo dobro i kvalitetan fudbal, ali to je dobar fudbal za sve oko nas, a na kraju se gleda rezultat, tako da rezultatski ovaj naš fudbal trenutno nije dobar. Ne volim to da pričam, ali u ovom ciklusu stvarno nemamo sreće. Pravimo šanse, realizacija nam je na nekim utakmicama dobra, ali s obzirom na to koliko šansi beležimo na utakmicama sa boljom realizacijom imali bi verovatno pet do šest bodova više. Jedino što možemo je da radimo još više i da popravljamo ove stvari kije nisu dobre. Nama je cilj ove godine opstanak u ligi, ne treba da se zaluđujuemo sa nekim nerealnim ambicijama. Imamo trenutno smanjen igrački kadar, to nisu opravdanja ali činjenica je da smo danas igrali bez dva možda najbolja igrača Lazarevića i Adamovića  i to se naravno odražava na rezultat“ rekao je Aničić na konfereciji za novinare.

Startna postava Mačve – Nenad Filipović (g), Filip Pejović (Bojan Gjorgievski od 82.min), Radoš Protić, Lazar Ivić (Jordan Jovanović od 72.min), Nenad Jovanović, Igor Ristivojević, Miodrag Gemović, Ivan Obrovac, Bojan Matić, Nikola Milinković i Predrag Jeremić (Branislav Marković od 65.min).

U narednom 7. kolu Super lige Srbije, u subotu  26. avgusta, Šapčani gostuju ekipi Voždovca.

pr Ana Acan


Mačva 1 : 2 Rad
Čukarički 0 : 0 Radnički
Radnik 0 : 1 Zemun
Bačka 1 : 0 Mladost
Borac 0 : 2 Crvena zvezda
Partizan 1 : 1 Napredak
Javor Matis 0 : 1 Vojvodina
Spartak ŽK 0 : 0 Voždovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 6 6 0 0 18
2 Vojvodina 6 5 0 1 15
3 Voždovac 6 4 2 0 14
4 Partizan 6 4 1 1 13
5 Radnički 6 4 1 1 13
6 Spartak ŽK 6 3 2 1 11
7 Napredak 6 2 2 2 8
8 Zemun 6 2 1 3 7
9 Rad 6 2 1 3 7
10 Čukarički 6 2 1 3 7
11 Mačva 6 2 0 4 6
12 Mladost 6 1 2 3 5
13 Radnik 6 1 2 3 5
14 Javor Matis 6 1 1 4 4
15 Bačka 6 1 0 5 3
16 Borac 6 0 0 6 0