XS
SM
MD
LG

Repriza finala Kupa otvara jesenji deo šampionata

Nakon dvomesečne pauze ovog vikenda nastavlja se takmičenje u sprskom ragbiju 13. Novi format u ovoj sezoni donosi drugačije sastave dve grupe Prve lige Srbije, ali zbog nekoliko odlaganja mečeva, tek će u nedelju 3. septembra biti poznato koja će to ekipa ove jeseni igrati u eliti.

U direktnom duelu na na Novom Beogradu, Radnički će dočekati Soko iz Vranja (17.30) i pokušati da potvrdi plasman novoformiranu Super ligu Srbije (prolećna Grupa A). Sve osim pobede Vranjanaca sa 19 i više poena razlike, novobeograđanima omogućuje da u jesenjem delu šampionata nastave borbu za titulu.

Finale Kupa Srbije Partizan - Dorćol

Pobednik ovog meča u 1. kolu jesenjeg dela elite trebalo bi da igra sa Crvenom zvezdom, ali će zbog kašnjenja rasporeda u Prvoj ligi Srbije (eks Grupa B) trenutni lider šampionata Srbije pauzirati ovog vikenda. Super lig ipak će se igrati jedan meč – biće to derbi duel između Partizana i aktuelnog prvaka Dorćola u nedelju 3. septembra na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima (14.00).

Još uvek je u svežem sećanju poslednja dva dvoboj velikih rivala – u finalu Kupa Srbije u junu gde su crno-beli odneli prvi trofej u istoriji kluba (42:22), odnosno mesec dana kasnije kada su Dorćolci velikim trijumfom spasili sezone i ostali u elitnom razredu sprskog ragbija 13.

Stefan Nedeljković u akciji (Dorćol)

Partizan je inače i prethodno u prolećnom delu šampionata bio bolji aktuelnih prvaka (44:10), pa ostaje da se vidi da li je Dorćol uspeo da pre svega oporavi najbolje igrače, odnosno poboljša formu u pauzi. Sa druge strane osokoljeni osvojenim Kupom, igračima Admira Hadžića opravdano su porasli apetiti i ove jeseni očekivanja su da će upravo oni sa večitim rivalom, Zvezdom odlučivati o tituli.

Da podsetimo da je iz elite letos ispala ekipa Radničkog iz Niša koja će se do karaj sezone sa Morava Gepardima i timom Car Dušan Silni boriti za opstanak u Prvoj ligi Srbije.

Parovi, nedelja 3. septembar: (14.00) Super liga Srbije 1. kolo (jesenjeg dela) Partizan – Dorćol, (17.30) Prva liga Srbije (baraž prolećnog dela): Radnički Beograd – Soko Vranje.