XS
SM
MD
LG

Radnički 1923 srušio tradiciju i napunio mrežu Jagodinaca!

Fudbaleri Radničkog 1923 nastavli su pobednički niz na startu sezone u Prvoj ligi Srbije. Izabranici Slaviše Kovačevića slavili su danas na gostovanju ekipi Jagodine sa ubedljivih 3:0 (2:0) i tako upisali treći uzastopni trijumf, ujedno srušivši negativnu tradiciju u duelima sa popularnim „Ćuranima“.

Na prethodna četiri gostovanja u Jagodini, Radnički 1923 je pretrpeo isto toliko poraza. Sada je došlo vreme da se Kragujevčani konačno revanširaju komšijama i to sa kamatom. Čak tri puta je golman Jagodine Stojanović bio primoran da vadi loptu iz mreže, što je svakako težak udarac za ekipu koja je pre ovog susreta već pretrpela tri poraza.

Iako se pre utakmice znalo da domaćin ima puno problema kada je u pitanju igrački kadar, ni najveći optimisti nisu mogli pretpostaviti da će Kragujevčani bukvalno „pregaziti“ Jagodince sa tri gola razlike. Fudbaleri Radničkog 1923 su nošeni podrškom grupe od stotinak svojih najvernijih navijača, koji su im baš kao i u Gornjem Milanovcu omogućili da se osećaju kao kod kuće, pružili sjajnu partiju i sasvim zasluženo produžili seriju trijumfa.

Prvo uzbuđenje pred golom Jagodinaca viđeno je u 7. minutu kada je Amani šutirao, a golman Stojanović izbacio loptu u korner. Tri minuta kasnije pokušao je i Ivković sa ivice šesnasterca, ali lopta je završila iznad prečke.

Novu šansu da goste dovede u vođstvo imao je Ilić u 12. minutu nakon kornera koji je izveo Vićentijević. Ipak, udarac glavom visokog štopera Radničkog završio je pored stative.

Domaćin je prvi put zapretio u 14. minutu preko Miloševića sa distance, ali bio je to lak plen za Raičevića. Pet minuta kasnije pokušao je i Ristić iskosa sa leve strane, međutim, opet bez željenog efekta.

A onda je došao 21. minut kada su Kragujevčani poveli. Nakon ubačene lopte sa desne strane, Amani je u padu šutirao sa nekih 14-15 metara, lopta je na putu ka golu zakačila štopera Jagodine Jovančića, promenila smer i završila u mreži. Prvenac za mladog fudbalera iz Obale Slonovače, koji je već nakon dve odigrane utakmice prirastao za srce navijačima Radničkog.

Dva minuta nakon primljenog gola Jagodinci su opasno zapretili. Sekulić je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, a zatim pronašao Miloševića na suprotnoj strani, koji sa nekih 11 metara slabo šutira.

U 35. minutu Vićentijević je uputio oštar centaršut, ali je odbrana Jagodine dobro intervenisala, da bi četiri minuta kasnije na drugoj strani uzvratio visoki Stoicev, čiji je udarac glavom završio van okvira gola.

Pred odlazak na odmor fudbaleri Radničkog 1923 su udvostručili prednost. Korner sa leve strane izveo je Amani, Petrović na drugoj stativi prihvatio loptu i vratio je u srce peterca ka Iliću, koji je iz neposredne blizine uspeo da je ubaci u mrežu za vođstvo gostiju od 2:0.

 

 

Fudbaleri Jagodine su na početku drugog dela igre zaigrali otvorenije, ali nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol Radničkog. Najopasniji napad domaćina viđen je u 61. minutu, kada je rezervista Milovanović lepo odložio loptu kapitenu Miloševiću, koji iskosa sa leve strane šutira preko gola.

Samo minut kasnije slobodan udarac za Jagodince iz veoma izgledne pozicije sa nekih 18 metara Vlajković nije uspeo da pretvori u pogodak. Na drugoj strani pripretio je Miljuš, međutim, Stojanović je lako zaustavio ovaj udarac.

U 70. minutu Radnički 1923 je propustio idealnu priliku da postigne treći gol i tako osigura trijumf. Amani je proigrao Đurđevića koji je izbio sam pred golmana Jagodine, a onda umesto direktnog udarca na gol nesebično odlučuje da asistira Lukiću, koga su u poslednjem trenutku dva domaća fudbalera osujetila u nameri da postigne gol.

Tri minuta kasnije Kragujevčani ipak uspevaju da dođu do trećeg pogotka na susretu. Požrtvovani Lukić je klizećim startom oduzeo loptu Jovančeviću, zatim uposilo Đurđevića koji ovoga puta ne greši i preciznim udarcem osigurava pobedu gostiju.

Do kraja utakmice vredi pomenuti i dva pokušaja Martinsa, jednom sa distance, a drugi put glavom, kao i opasan napad Radničkog u 89. minutu, kada je Đurđević povučen u kaznenom prostoru, ali se sudijska pištaljka nije oglasila.

Verovatno najbolji igrač utakmice i strelac prvog gola za Radnički 1923 na današnjoj utakmici, Herve Bostan Amani, bio je vidno raspoložen nakon prvenca u dresu kragujevačkog kluba.

– Vredno smo trenirali pred ovu utakmicu. Trener nas je motivisao i izvukli smo dobar rezultat. Veoma sam srećan zbog postignutog gola. Za mladog igrača koji je na početku karijere, postignut gol u drugoj utakmici za novi klub mnogo znači. – rekao nam je Amani, koji je istakao da se dobro uklopio u novu sredinu:

 

– Navijači, klub, saigrači, osećam se kao deo te porodice. Kada se igrač nađe u novoj sredini, mora da se potrudi da postane deo nje i mislim da sam uspeo u tome. – dodao je mladi napadač.

Nenad Đurđević još jednom je pokazao koliko je značajno pojačanje za ekipu Radničkog. Današnjim pogotkom u 73. minutu „zapečatio“ je sudbinu Jagodinaca.

– Presrećan sam, prvo što sam postigao gol, a drugo što smo pobedili i svima dokazali da vredimo i da možemo. Atmosfera u ekipi je fenomenalna, od šefa struke, ljudi u klubu, igrača – svi dišemo kao jedan i to nas drži. Rezultati su samo posledica te atmosfere. – izjavio je Đurđević po završetku susreta.

Iskusni napadač je na tri odigrane utakmice postigao dva gola i najavio još jednu berićetnu golgetersku sezonu.

– Trudim se da radim za ekipu i da kao posledica toga dođu golovi. – skroman je Đurđević.

JAGODINA – RADNIČKI 1923  0:3 (0:2)

JAGODINA
Stadion: Gradski
Gledalaca: 400
Sudija: Nemanja Gajdobranski (Novi Sad)
Pomoćnici: Miljan Mišić i Ivan Mikalački (obojica iz Zrenjanina)
Strelci: Amani u 21, Ilić u 44 i Đurđević u 73. minutu za Radnički 1923
Žuti kartoni: Ristić, Miladinović, Ivaljanin (Jagodina), Vićentijević, Vidović (Radnički 1923)

JAGODINA: Stojanović, Vlajković, Ristić (od 62. Ivljanin), Paunović, Jovančić, Ajuru, Martins, Miladinović (od 68. Dimtrijević), Milošević, Stoicev (od 56. Milovanović), Sekulić.

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Miljuš, Ilić, Petrović, Nedović, Vidović, Đurđević, Vićentijević (od 70. Lukić), Ivković (od 86. Andrić), Amani (od 82. Dragačević).

Ovom pobedom, trećom u sezoni, Radnički je preuzeo čelno mesto na tabeli Prve lige Srbije sa devet osvojenih bodova. Kragujevčani će tako derbi meč 5. kola sa Sinđelićem na „Čika Dači“ dočekati kao lideri prvoligaškog karavana, što je svakako dobra uvertira za tu utakmicu i ujedno poziv svim Kragujevčanima da ove momke narednog vikenda podrže u što većem broju. Zaslužili su…

Foto i video: N. Kotlajić


TSC 1 : 0 Proleter
Bežanija 1 : 0 Radnički (P)
Dinamo 1 : 0 Temnić 1924
Budućnost 1 : 0 Sloboda
Metalac 2 : 0 Inđija
ČSK Pivara 3 : 2 Teleoptik
Jagodina 0 : 3 Radnički 1923
Sinđelić 0 : 0 Novi Pazar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dinamo 4 3 0 1 9
2 Radnički 1923 4 3 0 1 9
3 Sinđelić 4 2 2 0 8
4 TSC 4 2 2 0 8
5 Budućnost 4 2 1 1 7
6 Metalac 4 2 1 1 7
7 Proleter 4 2 0 2 6
8 Bežanija 4 2 0 2 6
9 Novi Pazar 4 1 3 0 6
10 Inđija 4 2 0 2 6
11 Temnić 1924 4 2 0 2 6
12 Sloboda 4 2 0 2 6
13 ČSK Pivara 4 1 1 2 4
14 Radnički (P) 4 0 1 3 1
15 Teleoptik 4 0 1 3 1
16 Jagodina 4 0 0 4 0